Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2022.08.14 - 01:33:25 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Blodpudding  (läst 16722 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #15 skrivet: 2010.08.20 - 00:18:32 »

Tack! Det var intressant. Verkar ju vara något helt annat än GEAS. Jag följer tråden med stort intresse. Vi har ju en saluhall här i stan. Tror säkert att det går att beställa grisblod. Kanske skall prova jag med.
Vi har två saluhallar!  :whink: En stor och en liten...
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2010.08.23 - 02:02:14 »

låter intressant detta... även jag tycker om blodpudding med rivna moröter, några rårörda lingon och en massa bacon eller fläsk till!  :lick:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31086



Hemsida
« Svara #17 skrivet: 2010.11.17 - 22:34:24 »

Kollade Lithells blodpudding, som vi har i kylen. Den innehåller 14 gram kolhydrater. Hugget som stucket, enligt mig. Å andra sidan kanske det är bra om du vräker i dig blodpudding om du är sugen på det, trots kolisinnehållet. Kan vara en bra start på yterligare ett viktras...

Corny, minns du vad den heter exakt? Jag köpte Gea's som säljs av Lithells idag. Den innehåller 20 g.  :sad:

Förresten säljer Willys 850-gramsbitar sån för 5 spänn den här veckan. De 20 grammen gjorde att jag bara köpte en bit. I morrn blir det blodpudding, fläsk och lingon till frukost.  :dribble:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #18 skrivet: 2010.11.17 - 22:43:53 »

Jag tyckte blodpudding var helt ok till jag bode ihop med en tjej som åt blodpudding tre dagar i veckan. Det luktade i hela lägenheten och även i trapphuset.
Nu kan jag smaka lite i ett hörn, men det lockar inte!

/LO
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31086



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2010.11.17 - 23:01:40 »

Tror inte jag ätit det på 10 år, så jag ser verkligen fram emot det. Visst är jag ståndaktig som kan vänta tills i morgon?  :cool:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #20 skrivet: 2010.11.18 - 13:20:15 »


Corny, minns du vad den heter exakt? Jag köpte Gea's som säljs av Lithells idag. Den innehåller 20 g.  :sad:

Har tyvärr inte en aning! Jag bara köper blodpudding.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31086



Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2010.11.18 - 13:41:15 »

 :club_idiot:

Det var jättegott. En normaltjock skiva väger ungefär 65 g kan jag meddela. Jag åt 1 1/2. Blir lite mycket kolisar t.o.m. för mig, för jag äter normalt i princip inga till frukost. Jag ska kolla hur andra märken är. På Willys hade de bara Lithells. Det fanns en Lithells som hette Barnens egen eller nåt sånt larv. Den hade mindre kolisar men innehöll bambufibrer och konstigheter, så den tordes jag inte köpa.

Kan inte nån som inte är rädd för blod prova att baka egen blodpudding? Jag tror jag skulle kunna om jag visste att det blev bra och hur man ska göra och så, så jag slipper leka med det så mycket.  :blush:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #22 skrivet: 2010.11.18 - 19:53:10 »

Jag har lagat egen blodpudding efter recept i Vår Kokbok. Den blev jättegod tyckte jag.  :lick: Men jag har inte lagat den sen jag började med LCHF. Nu börjar jag lura på att hitta på nån variant som är mindre rågmjöl i, kanske det skulle funka att byta ut en del mot PO-fiber och Fiberhusk.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31086



Hemsida
« Svara #23 skrivet: 2010.11.18 - 20:09:46 »

Jaaa!  :clapping:

Kan du lägga ut receptet så vi har nåt att utgå ifrån och räkna på? Jag tror nämligen inte hemgjord blir så jättemycket kolisar och så kan man säkert ersätta åtminstone en del mjöl med pofiber.  :inlove:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
berittis
Hero Member
*****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 873


« Svara #24 skrivet: 2010.11.18 - 21:09:16 »

1 liter blod, 5 dl svagdricka el. lättöl, 8 dl grovt rågmjöl,1 gul lök, 150 gr marg(står det, men ta smör :whink:) eller 100 gr ister, 1 msk salt, ½ tsk kryddnejlika, 1 tsk kryddpeppar, ½ tsk vitpeppar, 2-3 finstött mejram eller timjan. Sen står det inom parentes: ½ dl sirap, !-2 dl russin.
Tina blodet, sila och blanda med svagdrickan/ölen. Tillsätt rågmjölet under kraftig vispning. Skala och hacka löken. Fräs den i litet av fettet och blanda ner i smeten. Tillsätt salt och malda kryddor. Och ev. sirap och/eller russin. Stek ett prov i ej för varm stekpanna och smaka av.

Häll smeten i smorda, bröade formar upp till 2/3. Ställ dem i en långpanna, täck formarna med aluminiumfolie eller smörgåspapper. Sätt in långpannan i nedre delen av ugnen. Häll kokhett vatten vid sidan av formarna. Grädda i vattenbadet i 1 - 1 1/4 timme i 200 graders ugn. Prova med en sticka eller provnål, som ska kännas torr, om puddingen är färdig. Låt svalna innan den stjälps upp. Kan frysas.

Man kan också göra blodplättar av smeten.

Om du provar med husk så kan du väl berätta hur det blev. Jag ska också prova men det blir nog inte i brådrasket. :smile:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31086



Hemsida
« Svara #25 skrivet: 2010.11.18 - 21:44:53 »

Tack!  :tasty:

Nej, jag tänker inte prova. Jag vill ju att nån annan testar först för jag tycker blod är lite läskigt.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Chatrine99
Aspirant


Smörklickar: 0
Offline Offline

Antal inlägg: 1


« Svara #26 skrivet: 2011.02.09 - 03:38:54 »

Det finns ju glutenfri blodpudding har jag sett på ICA. Då slipper man ju mjölet men jag vet inte vad det var för mer tillsatser. Värt ett försök :nod-yes:
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #27 skrivet: 2011.02.09 - 03:46:52 »

Det brukar vara potatismjöl i nästan alla kötträtter (korv och dylikt) som det inte är vanligt mjöl i. Så det är det säkert i blodpuddingen också.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31086



Hemsida
« Svara #28 skrivet: 2011.02.09 - 03:56:40 »

Hej Chatrine99! :wave:

Det här var ett sammanträffande, Corny. Jag åt blodpudding till frukost och då tänkte jag att jag måste fråga om du kommit nånstans med Hughs blodkorv, men sen glömde jag bort det. Men nu kom jag ju ihåg det igen, så anse frågan ställd!  :clown:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #29 skrivet: 2011.02.09 - 04:02:29 »

Såklart jag inte har än. Då hade jag ju berättat det!  :smack:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Sidor: 1 [2] 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544