Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.04.19 - 08:21:23 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Kräftpizza!  (läst 2605 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30727



Hemsida
« skrivet: 2010.08.08 - 00:54:28 »

Det här tyckte jag, traditionalist som jag är till trots, lät jättegott! Receptet funkar så klart inte rakt av, men idén kan man ju sno. Hur man gör pizzabotten har vi ju redan funderat ut. Det där med för 4 - 6 personer ska man nog ta med en nypa salt. Det måste vara tänkt som förrätt eller en rätt av flera.

http://www.unt.se/matochdryck/tid-for-en-klo-1007764.aspx

Jag kopierar receptet precis som det står ifall det försvinner.


Kräftpizza

För 4-6 personer eller 20 minibitar

Till degen:
* 2 1/2 dl ljummet vatten
* 1/2 paket jäst (25 g)
* 1 msk olivolja
* 1/2 tsk strösocker
* 1 msk bakpulver
* 6 1/2 dl vetemjöl

Till tomatsåsen:
* 5 msk tomatpuré
* 1 pressad vitlöksklyfta
* 1 msk olivolja
* 2 msk kallt vatten
* 1/2 tsk torkad timjan
* 1 krm svartpeppar

Till fyllningen:
* 4 dl riven Västerbottensost alt. kryddost
* 10 körsbärstomater
* 1 msk dillfrö
* skalade kräftstjärtar

1. Lös upp jästen i ljummet vatten (37 grader). Tillsätt olja och socker.
2. Blanda samman vetemjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölblandningen och arbeta upp degen så den blir slät och smidig. Kavla ut degen direkt på lätt mjölad arbetsbänk och lägg över degen till en långpanna täckt med bakplåtspapper. Låt degen jäsa 20 minuter under bakduk.
4. Blanda tomatpuré, olja, pressad vitlök och vatten i en skål. Krydda med timjan och smaka av med svartpeppar. Riv osten och dela körsbärstomaterna i halvor.
5. Bred ut tomatsåsen på pizzan och strö på den rivna osten. Avsluta med dillfrö och körsbärstomater som läggs i mönster så man kan skära upp pizzan i fyrkantiga bitar när den är gräddad.
6. Grädda pizzan mitt i 225 graders ugn cirka 8-10 minuter. Om man vill kan pizzan toppas med skalade kräftstjärtar precis innan den serveras. Pizzabitarna är lika goda varma som kalla.

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.088 sekunder med 23 databasfrågor.