Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.05.21 - 08:33:00 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: örtsalt  (läst 10147 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #15 skrivet: 2010.06.18 - 16:26:01 »

Vidarebefodrar bara vad jag hittat på nätet ( Försöker inte ta åt mig äran att vara upphovskvinnan)  eller testat själv.
När jag läste din beskrivning av hur man gjorde, lät det sannerligen som om du hade gjort örtsalt själv iom att beskrivningen var så lättförståelig!

Jag är nog benägen att hålla med idalinda, du måste vara matlagningsproffs!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #16 skrivet: 2010.06.18 - 16:40:48 »

örtmassan har nu snurrat runt i matberedaren och ligger nu på en bricka för att torka.
Intressant ! :smile:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #17 skrivet: 2010.06.21 - 18:39:58 »

 :cry: :cry: :cry:

MÖGLAT  alltihop!


 :cry: :cry: :cry:

Jag lade en bakplåtspapper över örtmassan , inte tätt,  utan luftigt, som jag gör med andra kryddor som ska torkas lite längre så att de inte blir dammiga.
Men denna massan var ju så blöt att den klarade inte av någon täckning alls.

minstingens kommentar :
" då har du lärt det  :club:"

Det är bara det, att  jag tog nästan all vårens oregano, mycket av timjan och mängder av lökblast.
Och dom kommer inte om så fort, om en månad kanske.

Jag funderar just vilken smaksensation det skulle bli av blandningen av bladselleri och basilika,
för dom två har jag fortfarande mängder av  i frysen.

 :so_mad: :so_mad: :so_mad:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30752



Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2010.06.21 - 19:03:13 »

:badtongue:  :laugh:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #19 skrivet: 2010.06.21 - 19:10:49 »

:badtongue:  :laugh:


 :sneaktongue: :sneaktongue: :sneaktongue: :sneaktongue: :sneaktongue: :sneaktongue:
:sneaktongue: :sneaktongue: :sneaktongue: :sneaktongue: :sneaktongue: :sneaktongue:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30752



Hemsida
« Svara #20 skrivet: 2010.06.21 - 19:37:57 »

Din son har ju rätt!  :lol1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #21 skrivet: 2010.06.21 - 19:58:22 »

Om han har hört den meningen av oss några gånger i sitt liv ... :nod-yes:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #22 skrivet: 2011.06.18 - 10:11:15 »

Nu är det dax igen för att skörda örter.
Tyvärr dog min timjan och salvia under vintern och jag köpte en ny planta. Inga av mina frösådden tog heller.
Så jag får se vad jag hittar... massor av oregano finns i alla fall, lite libsticka, lite salvia och timjan, dragon och sedan mängder av lökblast ju och 2010 vitlök tänkte jag också mosa med!
Något blir det i alla fall.

Dessutom har jag mycket fjolårets krydda kvar, undrar just hur länge den håller sin styrka. :confused3:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #23 skrivet: 2012.06.03 - 15:53:37 »

Jag har börjat kika på örterna i år.
Oreganon kommer fint som vanligt, det är kanske dax att skörda och torka den först i väntan på andra.

Timjan har jag frösått och kommer att få skörda senare i sommaren.
Persiljan kommer fint, gräslöken inte så bra, vitlöksblast finns det gott om, salvian har stor och övervintrat bra, men blommar just nu.
Dragon har övervintrat suveränt bra i växthuset, kan skörda hur mycket som hälst.
Måste nog någon dag ta tag i och göra massa beareduktion färdigt till frysen.
Loggat
Sidor: 1 [2]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.095 sekunder med 24 databasfrågor.