idalinda
|
|
« skrivet: 2010.05.17 - 15:27:13 » |
|
Vinbär finns nog 20 liter kvar . Folk här har inte käkat vinbär så ohämmat som förra året. förra vintern var meze-yogurt och vinbär kvällsfika nummer 1. men inte i år . Jordgubbar finns det kanske 20 liter också. Dom köper vi, 150 liter varje sommar , och äter och äter , blandar med andra bär och bara gottar. bladselleri använder vi inte så flitigt, men det blir mycket av den varan i några få plantor. Måste tänka om att inte odla så mycket av den. Spenat tränar jag på att använda mer, sönerna har sagt att dom gillar det, men när jag har inte fixat mjölkmat, har det inte blivit så mycket av den varan. Skärpning här .
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #1 skrivet: 2010.05.18 - 18:40:37 » |
|
Jo , det finns även lite collards kvar i frysen ( en broccolisläkting ) . Så dagens mat blev : collards, mangold, lök, vitlök i smörstekt röra. ( lökar fanns det egna kvar ) Lammkottletter Bea-sås Efterrätt : var pumpa-maräng med jordgubbar receptet finns här : www.forum.fetbobba.net/index.php/topic,1598.0.html
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #2 skrivet: 2010.05.29 - 21:56:38 » |
|
Idag hittade jag en påse blomkål och squash i frysen. Dessa stektes i smör med salt och peppar och serverades med långkokt högrev, som sedan marinerades och stektes kort i ugnen. Dom hann inte ligga i marinaden så länge 2-3 timmar, så smaken hade inte riktigt fastnat, men jag har några kvar tills i morgon. Hoppas på mer smak då !
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #3 skrivet: 2010.05.30 - 13:34:02 » |
|
Spenat tränar jag på att använda mer, sönerna har sagt att dom gillar det, men när jag har inte fixat mjölkmat, har det inte blivit så mycket av den varan. Skärpning här .
Men spenat är ju jättegott att bara fräsa lätt i smör! Att smörslungad bladspenat är gott, det visste jag förut, men nu har jag insett att även hackad spenat blir väldigt smaklig värmd med bara en stor klick smör eller eventuellt stekflottet från köttet man lagat. Man får se till att ånga bort vattnet bara. Fast du har väl bladspenat, du.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #4 skrivet: 2010.05.30 - 15:42:48 » |
|
Spenat tränar jag på att använda mer, sönerna har sagt att dom gillar det, men när jag har inte fixat mjölkmat, har det inte blivit så mycket av den varan. Skärpning här .
Men spenat är ju jättegott att bara fräsa lätt i smör! Att smörslungad bladspenat är gott, det visste jag förut, men nu har jag insett att även hackad spenat blir väldigt smaklig värmd med bara en stor klick smör eller eventuellt stekflottet från köttet man lagat. Man får se till att änga bort vattnet bara. Fast du har väl bladspenat, du. som sagt skärpning ... Jag har bara sett att jag har märkt vissa påsar dåligt, antingen har etiketten ramlat av eller den har aldrig kommit dit. Skärpning här med! Tänkte handla sådana fryspåsar där finns redan ett vit område dit man man kan skriva på , för tidigare har jag duttat med små klisterlappar, värdelösa i fryspåsar
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #5 skrivet: 2010.05.30 - 19:50:30 » |
|
Va?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #6 skrivet: 2010.05.30 - 20:20:36 » |
|
Va? Vi befinner i en avdelning " kvar i frysen" det innebär att mina spenatblad är fortfarande fjolåriga och i frysen tillstånd i platpåsar. Dom har blivit kvar för att jag har inte haft någon större lust att använda dom. Jag funderade även att inte odla dom alls i år, därför finns dom än så länge på groningstadiet där ute, ett par hjärtblad i luften. Nu har jag upptäckt att jag har märkt mina påsar dåligt och en påse spenat och mangold blad är rätt identiska, ingen fara där om man blandar dom, men rabarber och mangoldstjälka, blomkål och squasch bitar är rätt lika i i fryset tillstånd tätt i hop packad i en påse. Nu är du me´va ?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #7 skrivet: 2010.05.30 - 22:25:28 » |
|
Det fattade jag väl! Jag undrade vad det hade att göra med min smöriga spenat, eftersom du citerade mig. Jo,att märka påsar är skitknöligt. Sånn där frystejp lossnar ju bara.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #8 skrivet: 2010.05.30 - 22:28:52 » |
|
Det var mest skärpning jag siterade och ville förklara att jag inte har några färska blad utan frysta, och på den vägen var det.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #9 skrivet: 2010.05.30 - 23:41:36 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #10 skrivet: 2010.05.31 - 11:28:59 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #11 skrivet: 2011.05.05 - 22:49:42 » |
|
kvar i frysen, hmm, ett par påsar broccoli och blomkål, squash, grönkål och lite kryddor. Dagens grönsakstillbehör var just broccoli-blomkål i ugnen.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #12 skrivet: 2012.05.04 - 23:00:03 » |
|
I år har jag vart riktigt glad att jag frös in mycket dill! Det är roligt att blanda det med cf och rödlök till räkor!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #13 skrivet: 2012.05.04 - 23:00:49 » |
|
Blir det bra att frysa? Hackar du den eller? Jag tycker den där man köper är rätt smaklös.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #14 skrivet: 2012.05.04 - 23:09:21 » |
|
Jag tycker att det finns mycket smak kvar, en klar dillsmak på såser. Jo, jag bara hackar dom grovt och fryser i rätt små portioner( 1/2-1 dl) och stoppar sedan alla små bollar i en större påse.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|