Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.01.24 - 21:17:55 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 ... 10 11 [12] 13   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Till rotfrukternas försvar  (läst 49580 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #165 skrivet: 2012.02.15 - 13:57:27 »

Större delen av jordens befolkning åt nog en del kolhydrater när de kom åt och min mormor plockade också bär. Det jag nämner är typ på 1600-talet. Rätt kul att läsa MatsErics bok om varför vi äter som vi gör.

Ängamat  :dribble:
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #166 skrivet: 2012.02.15 - 15:35:47 »

Det har jag. I en påse under skrivbordet i juli. Fy fan vad det stank! De åkte ut genom fönstret för jag höll på och spy och sen fick jag städa trädgården också.  :shy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #167 skrivet: 2012.02.15 - 15:47:24 »

vad är ängamat då för något??? *alldeles förvirrad* påsar under skrivbord, ängamat, stank.. det går liksom inte helt ihop...
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #168 skrivet: 2012.02.15 - 15:59:52 »

He he! Så här var det. Jag hade köpt en kasse kollegieblock som jag ställde under skrivbordet. Tydligen hade jag också slunkit in någonstans och köpt en kartong ägg som jag lagt i samma kasse, men det glömde jag bort. Jag kände i flera veckor en svag obehaglig doft ibland på ett visst ställe i rummet, inte vid skrivbordet, men den var så diffus så jag slog bort det. Det luktade alltså nästan inte alls så länge kassa fick stå ifred. Plasten hade väl fallit ihop över innehållet och höll i stort sett tätt. Men när jag lyfte upp den...  :puke1:

Ängamat är en gräddig redd soppa som helst ska göras på primörer. Morötter, blomkål, ärtor... Det är supergott! :tasty:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #169 skrivet: 2012.02.15 - 16:13:21 »

Åh va äckligt  :puke1:
Loggat

Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #170 skrivet: 2012.02.15 - 16:55:37 »

.Det har ni väl läst att alla studier som Doc hänvisar till är enbart lc-studier,allts inget HC.

Felskrivet inte HC utan HF
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #171 skrivet: 2012.02.15 - 17:01:14 »

Det finns väl inte så mycket på HF.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #172 skrivet: 2012.02.15 - 21:34:23 »

  Det var ju det jag skrev!  :look_down:

Tror att det räcker med en liten spricka i äggskalet så ruttnar de. :bg:
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #173 skrivet: 2012.02.16 - 10:48:52 »

varför smakar min äggmjölk mindre god nu plötsligt...
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #174 skrivet: 2012.11.04 - 19:16:52 »

Ännu ett argument för rotfrukter om man har känslig mage. :smile:
http://chriskresser.com/got-digestive-problems-take-it-easy-on-the-veggies
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #175 skrivet: 2013.04.12 - 13:51:17 »

Ruttna ägg under skrivbordet, det ska vara du till det.  :whink: Du är en av de mest underhållande personer jag känner på nätet.  :smile:

Men hur var det nu med de lösliga, de hängde med så långt som till tjocktarm iaf? Min mage funkar inte något vidare på lchf utan föredrar när det som finns i tarmarna tar lite plats annars stannar allt upp och jag mår inte bra. Som det ser ut nu tar jag 2 msk linfrö nästan varje dag för att det ska funka...
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #176 skrivet: 2013.04.12 - 15:24:05 »

Tackar! :king:

Vet inte så mycket om fibrer, jag. Jag är tvungen att äta surkål för att hålla magen igång, men det beror inte på lowcarb, utan kom efter en antibiotikakur. Jag äter ju ändå dagligen potatis och ibland banan och sånt. Har även provat med råkost typ, men det gör varken till eller från.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #177 skrivet: 2013.04.12 - 19:20:57 »

jag har ätit rödbetssoppa idag!!!! (för att försvara rotfrukten) MUMS!
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #178 skrivet: 2013.04.12 - 19:48:08 »

Å så gott! Det vill jag också ha! Gör du typ borsjtj eller finns det nåt speciellt holländskt recept?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #179 skrivet: 2013.04.12 - 20:54:43 »

Det är Mynlens Påfund!
jag skär en bit kål i bitar, typ som med kålpudding, och bryner det i litet fett i en panna. Evt har jag i litet köttfärs och steker också men idag var det kött-löst. Sen när det har börjat bli tillräcklgit brunt häller jag på kokande vatten och en buljongtärning eller två beror på hur mycket jag gör såklart. Sen får det koka litet tills kålen är mjuk, under tiden river jag rödbetor grovt. Det kan vara råa men även kokta. Jag föredrar råa för det ger så god smak men dom är svårt att få tag på nu så det blir billiga förkokta. Är det råa får det koka typ 5 minuter, är det förkokta behövs det bara värmas. Äts med en rejäl klick creme fraiche.

Speciellt om man har i råa blir smaken väldigt tja.. kraftfull. Inte kraftig, det är inte så jag menar men man känner att alla dom där vitaminer och mineraler finns kvar, inte har kokt bort som när man använder kokta.

Tror inte längre att underjordgrönsaker är av ondo hela tiden.

hade jag berättat om stripsen jag gjorde av rotselleri? MUMS! skär i stavar, ha på litet olja och salt och blanda väl (med händerna) sen på en bakplåt i ugnen, vänd en gång och njut. Nä dom är inte hårda och knapriga men dom blev goda ändå!
'
Loggat



Sidor: 1 ... 10 11 [12] 13   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.116 sekunder med 23 databasfrågor.