Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.05.29 - 22:33:37 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 2 [3]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Semlor  (läst 33341 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #30 skrivet: 2011.03.09 - 13:12:35 »

Jag upptäckte något nytt!

Vi glömde igår plåten kvar i ugnen... de var kvar där kanske 40 minuter, gissa om de blev frasiga :yay:
Då när man tog dom ut ur ugnen, var dom riktigt frasiga, morgonen efter inte längre, men
då direkt ,med smör på  :nod-yes:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30952



Hemsida
« Svara #31 skrivet: 2011.03.09 - 13:32:20 »

Som småfralla?  :w00t:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #32 skrivet: 2011.03.09 - 14:02:50 »

Som småfralla?  :w00t:

Precis och exakten, börja prova NU !
Loggat
moncaponca

*****

Smörklickar: 8
Offline Offline

Antal inlägg: 675



Hemsida
« Svara #33 skrivet: 2011.03.09 - 14:03:05 »

Guuu' så smarrigt det lät! Med möe smöööör på! :inlove: :dribble:
Loggat







Ska man skriva nåt om sig själv??? Tja, har gård, massor med djur, 2 barn, 1 gube, äter LCHF sedan länge. Jobbar inom omsorgen med LSS, äldreomsorg och även som personlig assistent. Annars är jag bilnörd....bilmekaniker...och hobbyn är mina Alaskan Malamutes. Plus en blandras =)
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #34 skrivet: 2011.03.10 - 06:37:18 »

Idalina, nu har det blivit så rörigt i tråden så kan du inte vara snäll att skriva ner exakt recept på dina frasiga frallor  :dribble:
Loggat

idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #35 skrivet: 2011.03.10 - 13:18:19 »

Kom ihåg att de är krispiga bara direkt från ugnen! och då tror jag alltså att de ska vara i ugnen något på 40 minuter.
färgen ska vara helt klart brun.
 Dagen efter är de mjuka som dom annars.


Jag sätter här min modifikation om Viras underbara uppfinning!

När både mjölk och mjöl funkar inte så bra ihop med mig just nu och dessutom behöver jag något som får magen att fungera smidigt är jag jättetacksam för denna recept. Vira :inlove:

Frallor / semlor

3 stora ägg ( 220g)
50g smör
1 dl solhavre( den som klarar mjölk använder grädde)
40g husk ( eller 20 husk +20g kokosmjöl, eller 20g husk och 20g pofiber)
2tsk bakpulver
(lite salt till frallor, eller lite sötning till semlor om man så vill, men inget måste)

blanda , låt stå och svälla.
9 stora muffinsformar
25minuter i 175 grader

Jag är osäker om man skulle smälta smöret, jag har inte gjort det, och då blir det lite smörklumpar i degen,
men dom försvinner ju i ugnen  :flirting:

Jag kör 5 dubbel deg på en gång

21 ägg ( 1100g)
250g smör
4-5 dl solhavre/ grädde
100g husk
100g ( 5dl) pofiber
10 tsk bakpulver

Konsistensen blir som en saftig havrebröd!
Jag har gjort dessa nu två gången och är lika nöjd.
 jag skulle definitivt testa att blanda i kakao / chokladbitar också

Det här kommer vi göra ofta härefter!
Loggat
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #36 skrivet: 2011.03.12 - 07:27:34 »

Gjorde som Berittis, hamburgerbröd.

Men det är något med det hela som inte riktigt funkar. Undrar om det är bakpulvret som gör känslan av att det fastnar på tänderna. Tyckte aldrig om scones när jag åt bröd, och det är väl också bakpulver...

Tror ni man kan utesluta bakpulvet eller skulle det bara bli platt då?
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30952



Hemsida
« Svara #37 skrivet: 2011.03.12 - 07:54:23 »

Scones var det enda bröd jag hade problem med. De känns alltid som om de består mest av rå deg och lägger sig som en klump i magen.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #38 skrivet: 2012.02.18 - 11:44:11 »

Årets variant


* semla.jpg (50.94 KB, 270x360 - visat 317 gånger.)
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #39 skrivet: 2012.05.06 - 08:04:18 »

testade idalindas recept med hälften pofiber hälften husk och bara en tsk bakpulver. Men jag har litet svårt för smaken. Vet inte vad det är men dom är öööh ägg-torr-tråkig smak.

Ska testa med kokosmjöl nästa gång.

Loggat



Sidor: 1 2 [3]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.067 sekunder med 25 databasfrågor.