Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2018.11.12 - 22:59:09 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Bovetemjöl  (läst 3976 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« skrivet: 2009.12.09 - 23:21:08 »

Inser ju att bovete innehåller mycket för många kolisar för de flesta här, men jag undrar ändå om det finns någon här som vet hur man använder det. Som "vanligt" vetemjöl, eller något annat? Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till bovetet, och hittar inte mycket på nätet heller. Mest undrar jag om jag kan baka bröd på bara bovete, eller om jag måste blanda ut det med något. Någon som kan hjälpa till?
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30656



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2009.12.10 - 06:20:12 »

Ja, som vetemjöl. Det funkar ju till lowcarbbröd, men jag vet inte hur vanligt bröd funkar. Tror inte man kan ha bara bovete till jästdegar, men det vet jag inte. Bakpulverbröd och såna där ojästa kakor (som chapati) borde ju funka. Och plättar!  :lick:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #2 skrivet: 2009.12.10 - 10:07:55 »

Jag googlade på bovete o hittade en hel del info+recept. Har du testat det??
Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2009.12.10 - 12:18:14 »

Jag har använt. Men har ingen stor erfarenhet.
Bra om man vill undvika gluten men har ju en del kolisar.

Det ger ju inga glutentrådar (av förklarliga skäl) så vanlig deg blir det inte.

Kokade nyss gröt på 1/4 krossat bovete, 1/4 boveteflingor, 1/4 skrädmjöl och 1/4 havregryn. Det blev ett lyckat experiment som godkändes som alternativ till risgrynsgröten av småtassarna! (kokade på vatten/gräddmjölk, smaksatt med salt, smör, kanel, messmör, torkade blåbär och cocosfett och serverade med gräddmjölk)

 :smile:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.069 sekunder med 23 databasfrågor.