Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.10.26 - 20:27:31 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Nån som har skärmaskin?  (läst 15011 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2009.12.05 - 22:25:21 »

Jo, men vad ska man skiva i den? Korv?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2009.12.05 - 22:54:12 »

tack corny!  :inlove:

den från elgiganten är faktiskt väldigt lik den min mor har...  :nod-yes: men den från Rusa såg inte fel ut den heller!
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
pitch
Full Member
***

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 184


Jag och mitt hår


« Svara #17 skrivet: 2009.12.05 - 22:56:49 »

Då jag är något av en "prylbög" i köket (gillar det mesta förutom dennadäringa svindyra ångkokaren) så har jag självklart en skärmaskin.
Den funkar hyfsat iaf men inte som en proffsmaskin. Det går inte att skiva så snabbt då kniven inte "hinner med" om skinkan t ex stressas igenom (trycker för hårt).
Tar man det lugnt vid skivandet ger den riktigt fina tunna skivor.
Det stora problemet med denna maskin är dock som med många andra...de tar mycket plats, är jävliga/omständiga att plocka fram/diska/ta bort  och glöms lätt bort i skåpet pga dessa nackdelar.
Många gånger väljer jag kniven och inte fullt så perfekta skinkskivor istället för att behöva belastas med den extra tid det tar att använda maskinen.
På tal om skärmaskin kom jag över en äkta "V-slicer" från 80-talet (eller var det 90-talet) när svärmor rensade skåpen. Snacka om tidsbesparande manick! Jag älskar den  :inlove:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2009.12.05 - 23:01:24 »

Ja, jag tänkte på det där med disken. I nån av bruxen stod att man skulle lossa 3 skruvar för att få loss klingan. Hallå! Jag tror jag köper en cikelsåg i stället och spänner fast skinjäveln i skruvstädet! :devil:

Har du testat sån där elkniv då? Tycker de verkar allmänt dumma, men kanske kan man skiva tunnare med sån?

Är helt besatt av såna där fina skivor som draperar sig som ett sidentyg på mackan!  :w00t:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2009.12.05 - 23:11:58 »

 :laugh:.. så kan man ju ta så många fleeer skivor på mackan också!  :thumbsup:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #20 skrivet: 2009.12.06 - 08:45:10 »

Och det är mycket godare med flera tunna skivor än med en tjock!  :nod-yes:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #21 skrivet: 2009.12.07 - 17:22:56 »

Jag har en värstingkniv, global-pro 30 cm som skär tunna skivor och är lätt att diska. Alltså, mitt råd är att satsa på en riktigt bra kniv istället. Lånade skärmaskin av syrran när vi skulle ha fest men jösses va jobbigt det var att få den ren.
Loggat

MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #22 skrivet: 2009.12.07 - 18:58:04 »

Jag har en ganska gammal variant av skärmaskin, den är lätt att plocka isär och diska, men det blir ändå inte av att ta fram särskilt ofta. Mest blir det till jul när skinkan ska skivas. Men Bosch-maskinen så bra ut annars och var ju inte dyr heller. En bra kniv kostar faktiskt det dubbla. Och som du har förstått kan man inte köra för stora saker. Julskinka är lite i största laget, men om man har köpt en sån där låg-lång styckad del så funkar det men inte med hela man får allt dela på dom ändå för det blir för tungt om den hänger utanför för mycket på vaggan man lägger skinkan i.  :heart_throb: :pig:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #23 skrivet: 2009.12.07 - 21:55:58 »

Det får nog vara kaninskinka då! Boschmaskinen är ju bara 10 cm hög.

Nä, det får nog vara med skärmaskin. Verkar för bökigt.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.05 sekunder med 24 databasfrågor.