Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.02.24 - 07:06:17 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Lembasbröd  (läst 8855 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
frukaos
Newbie
*

Smörklickar: 3
Offline Offline

Antal inlägg: 24



Hemsida
« skrivet: 2009.11.23 - 18:16:01 »

Lembasbröd

har ni sett Sagan om ringen? Där får hjältarna bröd av alverna som heter Lembasbröd. Dom mättar även den hungrigaste magen enligt alverna. Nåväl jag fick ett recept av min kollega på ett bröd som jag förändrade en aning och jag tycker att Lembasbröd passar som bnamn då dom både mättar och är goda. Om jag har "snott" någons recept så ber jag om ursäkt.

Grundreceptet (vet inte vart det kommer ifrån)

3 ägg
3 dl riven ost
3 matskedar majonäs eller keso (gärna avrunnen)
2 tsk Bakpulver

Blanda allt i en bunke.
(Ta gärna en gräddost eller annan ost med lite smak.)
Du ska nu ha en ganska rinnig smet.

Blanda i torra ingredienser som t ex mandelmjöl, sesamfrö, psylliumfrö, fiberhusk, en aning kruska-kli etc. (Kolla så att det inte är för mycket kollisar bara)

Mängden beror på vad du tar och lite hur stora äggen var men smeten ska tjockna. Den ska inte bli stenhård ytan "ta ihop".

Håll ut på smörpapper och grädda i 175- grader till bröden är tekakebruna. (Om du gräddar för mycket blir osten bränd och smaken blir lite besk.)

Bröden blir betydligt mer brödlika än utan torrvarorna och dessutom mer mättande.

(Smakar supergott med salami/ost, räksallad och majonäs eller bara som dom är)

Lycka till!
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #1 skrivet: 2009.11.23 - 20:18:02 »

Jag tror inte att jag har sett just den varianten av bröd.
Alla varianter är välkomna ....
Det liknar mycket "min" knäckebröd, men den är utan keso och bakpulver och sedan ska dom  egentligen torka i eftervärmen, så konsistensen blir säkert lite annan.
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #2 skrivet: 2009.11.23 - 23:08:09 »

Men man kan alltså skippa "mjöltillsatser" och använda grundreceptet som "eget" bröd? Låter spännande! Ska jag testa, nu när jag kan äta ost igen!  :biggrin1: :drool:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #3 skrivet: 2009.11.24 - 08:04:39 »

Just det , det skulle väl vara toppen för dig Corny!
Men fungerar inte heller glutenfritt mjöl för dig ?
Om man bara tillsätter några msk glutenfrittmjöl på någon deg  blir det inte " konstig konsistens" .
jag gör även pannkakor av finax-mjöl ( fast inte nu när jag inte fixar mjölken  :so_mad:)
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2009.11.24 - 08:06:47 »

Pofiber verkar ju användbart också.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
frukaos
Newbie
*

Smörklickar: 3
Offline Offline

Antal inlägg: 24



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009.11.24 - 09:26:41 »

Har sett att för mycket ost gör att brödet faller ihop. Har testat helt utan ost och det funkar också. Man får prova sig fram till den typ av bröd man vill ha.

Kan tillägga att jag gjort både Pizza och Piroger med detta bröd.

Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #6 skrivet: 2009.11.24 - 11:30:35 »

Just det , det skulle väl vara toppen för dig Corny!
Men fungerar inte heller glutenfritt mjöl för dig ?
Om man bara tillsätter några msk glutenfrittmjöl på någon deg  blir det inte " konstig konsistens" .
jag gör även pannkakor av finax-mjöl ( fast inte nu när jag inte fixar mjölken  :so_mad:)
Glutenfritt funkar utmärkt! Så det kan jag visst använda. Tyckte bara att receptet var så enkelt och latigt utan mjöl. Då slipper man ju testa sig fram med hur mycket mjöl som behövs!  :nod-yes:  :whistle:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2009.11.24 - 12:02:36 »

Det där såg ju jättegott ut! Speciellt pirogerna.  :lick:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2009.11.24 - 12:13:43 »

Mumz!

Det påminner om ostplättarna i Skaldemans bok

2 dl ost
2 ägg
2 msk majonnäs

 :lol:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
frukaos
Newbie
*

Smörklickar: 3
Offline Offline

Antal inlägg: 24



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2009.11.27 - 09:48:13 »

Aha, det är från Skaldeman som "grundreceptet" kommer ifrån. Visste inte detta...
Loggat
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #10 skrivet: 2009.11.27 - 10:09:11 »

Har bakat detta bröd o det var supergott. Skickar en smörklick som tack
Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2009.11.27 - 13:25:28 »

Jag vet inte om han gjort originalet heller...

Det är så det är med bra recept, de tillhör alla

 :flirting:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2009.11.27 - 13:30:51 »

Nej, det kommer från nån annan ursprungligen. Han trålade ju nätet efter recept till den boken.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
HerrKaos
Jr. Member
**

Smörklickar: 1
Offline Offline

Antal inlägg: 34


« Svara #13 skrivet: 2009.11.27 - 15:03:37 »

Redan de gamla grekerna....

 :cheers:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2009.11.27 - 15:11:58 »

Kakorna ser väldigt hållbara och lite sega ut på bilden. Skulle detta månne funka som pajskal också? Jag antar att smeten är rätt lös, men kanske man kan halvgrädda en stor kaka och trycka ner den i en pajform?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.097 sekunder med 23 databasfrågor.