Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.28 - 17:18:42 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: aubergini, spetskål och rödkål recept !  (läst 14231 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2009.10.02 - 18:59:36 »

Jag har några mogna auberginis, 5-6 spetskålhuvud och 2-3 rödkålsbollar. Testade odla några plantor i år ... men,

Vad ska jag göra med dom... behöver inte blandas i samma recept  :laugh:.

Auberginin har jag haft med i ratatoulle och liknande, men vi har inte fattat varför folk tycker att det är gott.
Jag kommer inte odla det nästa år om ni inte hittar på något kolossalt gott ?

Spetkålen passade inte som pizzasallad, de blev  :puke1:, vad ska man använda det till ?

av Rödkål har  jag ett svagt minne, att jag har ätit som råsallad med apelsinbitar. mer idér ?

Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2009.10.02 - 20:30:50 »

Aubergine = moussaka:nod-yes:

Man kan även gröpa ur halvor och fylla med köttförsröra liknande den till moussakq eller svampstuvning eller nåt annat gott, vräka på riven ost och gratinera. Eventuellt ska halvorna förstekas då, minns inte riktigt, men det blir väldigt gott. 70-talsmat!  :tongue:

Spetskål: dela på längden i klyftor, förväll lätt och servera med någon sås/röra eller med bara smör över till vanlig mat.

Rödkål brukar man väl äta som tillbehör, ungeför som surkål?



Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #2 skrivet: 2009.10.03 - 16:35:34 »

Spetskål används i en hel del thairecept, om jag inte minns fel. Eller så kan det vara kinamat. Minns inte riktigt vilket... Men slå på nätet, så lär du hitta det. Rödkål är gott att äta som det är. Gör som en vanlig vitkålssallad. När det kommer till aubergine, säger jag som hemul, MOUSSAKA! Sååå gott!
Men man kan också lägga i köttfärs och gratinera i ugn. Har tyvärr inget recept, men det går också att hitta på nätet.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2009.10.03 - 18:21:48 »

Det stämmer nog. Det var nog inte sås man fyllde dem med utan mer en färs. Kanske blandade man tomat och lök med färsen bara?  :crazy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2009.10.13 - 12:37:55 »

 :yay: moussaka var GOTT, jag utgick ifrån alrams recept och tillsatte lite sommarsquash och paprika.
När en i sällskapet gillar inte majo, blev det ägg och ostblandning överst.

MEN alla gillade maten, det blir definitivt mer av den varan.
auberginin och sommarsquash är nu slut, men jag funderar att spetskålen skulle kanske fungera på botten  :confused3:
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #5 skrivet: 2009.10.14 - 16:14:55 »

Skiva auberginer rätt tunt. Pensla med olja och strö lite salt på. Kör in i ugnen tills de får färg och låt dom svalna lite. Blir goda chips som man kan ha olika guckor på eller äta som de är.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2009.10.14 - 16:34:32 »

Smart! Ska man ha låg värme eller kör man på bara?  :lick:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #7 skrivet: 2009.10.15 - 11:02:26 »

chips är alltid värd att testa !
Så hur är det med värmen och tiden frågar jag också ?
Likaså undrar jag fortfarande om spetskål skulle bli gott i ugnen under köttfärssåsen ?
guckor ? ?  :confused3: guagamole , kanske ?
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #8 skrivet: 2009.10.16 - 22:29:20 »

200 grader i 20 min.
Loggat

idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #9 skrivet: 2009.10.17 - 18:37:31 »

tack  Tina, ska testa pumpachips , auberginin är slut nu.
Jag hade inte så många för jag bara testade att odla det i år.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2009.10.17 - 19:32:23 »

Skulle man kunna göra chips genom att bara steka på skivorna så de får färg och sen torka dem i torkapparaten?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #11 skrivet: 2009.10.17 - 21:55:54 »

Du får väl prova.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2009.10.17 - 21:59:42 »

Men jag frågade ju idalinda för att det är hon som har en tork ju!   :club:

Såg du förresten kartan med vägen till ryssboden jag la upp?   :whistle:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2009.10.18 - 14:09:48 »

Jag säger som dom andra, prova, det går ju säkert att köra spetskålen som underlag till köttfärssås men då kan man ju lika gärna ta vanlig vitkål, spetskålen är ju mjällare, så jag skulle ta den till gräddkokt eller stuvad till köttfärsbiffar. :cheese: Det passar alltid bra med ost på aubergine. Om du vill göra fyllda så stekde urgröpta halvorna på innersidan lite grand bara innan du fyller med en god köttfärssås sen på med en god vit sås med mycket ost i och toppa sedan med ytterligare lite riven ost på toppen. In i ugnen ca 30 min i 175 grader tills det blir lite brunt. :cheese: :sheep2: använd gärna lammfärs.
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #14 skrivet: 2009.10.18 - 19:45:42 »

MiaP det där lät mumsigt. Hemul, nej dat har jag missat, tack!
Loggat

Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544