Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.01 - 00:00:46 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 2 [3]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Cart spotting  (läst 20415 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #30 skrivet: 2011.11.16 - 00:47:20 »

Pecanwienerbröd är jättegott!  :bang_head:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #31 skrivet: 2011.11.16 - 12:24:31 »

Hur olika munstycken får man ha?
Hemul älskar kött, såser och wienerbrod, precis sånt som jag kan gott vara utan....
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #32 skrivet: 2011.11.16 - 16:13:33 »

Jag kan också vara utan wienerbröd. Men ska det fikas, då hör det till favorieterna. Det är kombinationen av det frasiga och fettiga och lagom söta. Den vita glasyren brukar jag sprätta bort det mesta av och äta upp resten först så jag är av med den. Bullar tyckter jag mest är degigit och torrt (utom en gammal korridorkompis som har i så mycket smör att man får hålla assietten under när man äter  :lulz:). Riktiga mazariner kan vara rätt gott också, även om de oftast är lite väl söta. Gräddtårta och -bakelser är gott. Småkakor kan vara gott.

Jag är ju så konstigt att jag på sätt och vis alltid har gillat de där grejerna när jag väl äitit dem, men jag blir inte sugen på dem. Har nog inte köpte kaffebröd hem mer än 10 gånger i mitt liv förut. Sen gillade jag inte att äta när jag inte var hungrig, och var jag hungrig ville jag inte äta sött. Det bidrog väl.

Faktum är att jag tror jag gillar det mycket mer nu. Kan det bero på att jag faktiskt äter sött mycket oftare nu än jag gjorde förr? Blir ju ofta typ chokladmjölk eller bakelse till kvällsmat, båda med stevia då. Rätt intressant faktiskt. Jag kanske håller på att utveckla en preferens för sött!  :max-shock:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #33 skrivet: 2011.11.16 - 21:46:41 »

"bakelse till kvällsmat" ??  :max-shock: här sitter jag med min lilla ugnsbakade gratäng: majrova, potatis och lök.   :guns:
Första gången jag äter majrova, gott och lite kolh.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #34 skrivet: 2011.11.16 - 21:56:35 »

LC-bakelse, inte köpebakelse.  :club:

Länge sen nu, för jag är så lat, men den brukade bestå av dr Ks lowcarbsockerkaka fuktad med lite steviasprit, vinbär, grädde och krossade kakaobönor. Godkänt?  :whink:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #35 skrivet: 2011.11.16 - 22:20:45 »

lowcarbsSOCKERkaka  :blink:
 tänk att jag kunde förledas till att tro det var köpe och socker!   :smack_head:   
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #36 skrivet: 2011.11.16 - 22:27:46 »

Den här är det.
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,115.0.html
Jag brukar göra två i såna där avlånga brödformar och så skivar jag tunnt och fryser skivorna två och två med gladpack om i en pastpåse. Då harm man ett gott tag framöver. Man kan säkert byta ut vetemjölet mot bovete eller rismjöl eller nåt, men nåt bör man nog ha. Ska själv testa med rismjöl nästa gång.

Jag tycker den är jättegod, men man måste fylla den med nåt, för den smakar inte mycket i sig själv. Det funkar bra att blöta den, den blir inte omelett då som de flesta lowcarbbröd blir. Den var kraftigt motarbetad av elocinave, men jag tror att den senare blev godkänd av idalinda.  :lol:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #37 skrivet: 2011.11.17 - 11:17:02 »

Jag gjorde den som den är, det blev en go rostat bröd faktiskt.
Jag har en stor matlagningsdag idag, kanske det blir en sån bröd igen, det var länge sen sist.....
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #38 skrivet: 2011.11.17 - 14:48:45 »

Åt du den som rostebröd? Tyckte du inte den funkade som sockerkaka?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #39 skrivet: 2011.11.17 - 17:45:12 »

Jap den blev en vitbörd hos oss!
Men nu när jag kollade receptet en gång till fattade jag varför jag har inte gjort det på sistone...
det börjar ju med keso.... jag tål inte den  :shake_head:

Men kanske barnen skulle bli glada lite av rostbröd då och då. :nod-yes:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #40 skrivet: 2011.11.17 - 18:17:24 »

Det är ingen keso i den. Bara ägg och smör och mjöl. Det är ingen ost i doktor Ks formbröd heller.  :shake_head:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #41 skrivet: 2011.11.17 - 18:59:26 »

vilken konstig variant jag hade med mig till köket då ? :blink:
Måste ta och kolla igen.

Men jag tror inte att jag hinner något mer experiment denna veckan.
Det händer lite för mycket för det i slutet av veckan.
Men kanske nästa vecka, det är lockande tanke, rostat bröd, eller varma lite torkade bröd med pålägg i ugnen  :tasty:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #42 skrivet: 2011.11.17 - 19:02:05 »

Formbrödet som jag vet att du bakade ett tag är bara äggvita och mjöl och lite smör.

Jag har inte testat än, men jag tor man kan byta ut vetemjöl mot rismjöl om man vill undviga (vanligt) spannmål. Jag har börjat använda det till såser och så. Inte för att jag mår dåligt av lite vete, men det känns rätt på nåt vis när man undviker det annars.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 2 [3]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544