Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.06.05 - 22:11:39 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Gudomlig chokladmousse  (läst 1975 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« skrivet: 2007.12.21 - 12:05:30 »

Inte för sent än att hinna göra denna till nyårsaftonskvällen... 

Gudomlig chokladmousse
4 ganska rejäla portioner - servera med grädde till så kan du få den att räcka till 6-8 portioner

3 beredningsskålar behövs

Ingredienser
60 g 70-% choklad
2 tsk vatten
4 ägg
100 g smör
sötningsmedel efter smak (1/2 dl splenda)
1 ¼ dl grädde (40 %)
1 tsk vanilj (extrakt om du har, skrapad vaniljstång eller i värsta fall vaniljsocker)

Tillagning
1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Gör iordning ett isbad i en annan kastrull.
2. Ställ ett mindre kärl i det kokande vattnet. Smält chokladen och vattnet.
Du kan också smälta chokladen i mikron och skippa varma kastrullen.
3. Dela äggen med gulor i en skål och vitor i en annan skål.
4. Vispa gulorna (gärna elvisp eller mixer) och kör länge (kanske 5 min) tills gulorna tjocknat och fått en ljusgul nyans.
5. Häll i smöret i chokladen, lite i taget, och rör konstant till du får en geggig konsistens.
6. När du uppnått rätt geggighet rör du i sötningsmedlet.
7. Flytta över chokladskålen från det kokande vattnet till isbadet. Rör hela tiden tills smeten har fingertemperatur.
8. Häll försiktigt i äggula, lite i taget, och vispa ordentligt. Det koagulerar (blir grynigt) om chokladsmeten är för varm.
9. Häll i vanilj och grädde. Använd det varma vattenbadet en kort stund om smeten tjocknar alltför mycket. Ställ åt sidan.
10. Rengör visp/mixer ordentligt och vispa sedan vitorna till ett styvt skum (tar lång tid).
11. Vänd försiktigt i vitorna i chokladsmeten. Använd det varma vattenbadet en kort stund om smeten hunnit tjockna alltför mycket.
12. Häll upp i fyra portionsskålar, täck dem med plast och ställ in i kylskåpet tills de stelnat, gärna ett par timmar.

GOTT NYTT ÅR!
Loggat

Ha en fettrik dag!
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.049 sekunder med 24 databasfrågor.