Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.26 - 14:07:54 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Vispgrädden  (läst 11017 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« skrivet: 2009.04.16 - 16:42:54 »

Lägger in detta så fler blir upplysta

http://www.aftonbladet.se/matvin/karinahlborg/article4916432.ab
Loggat

Vira
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2009.04.16 - 17:22:26 »

Såg också det där och hoppades hon skulle tala om för oss vad Willys gjort med sin konstiga grädde, men nähä!  :ninja:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Marinda
Jr. Member
**

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 97



« Svara #2 skrivet: 2009.04.16 - 17:59:13 »

Är det något mer konstigt med Willys vispgrädde mer än att den innehåller 2 % mindre fett? Det står i alla fall inget om några tillsatser i den.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2009.04.16 - 18:34:37 »

Nej, det är just det att det inget står som är konstigt. Den beter sig inte som normal grädde nämligen. Sätter sig inte på kanterna av tetran, separerar och tjocknar inte av sig själv.

Ringde Willys för ett par år sedan och blev hänvisad till Falbygdens som tydligen gör grädden till Willys. Numret jag fick hade upphört och efter ett par duster med växeln blev jag trött och sket i det hela.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
piccu
Newbie
*

Smörklickar: 2
Offline Offline

Antal inlägg: 17


Angry kit.


« Svara #4 skrivet: 2009.04.16 - 19:50:37 »

Usch, man blir ju ledsen på riktigt.
Men det är spännande vad man känner på sig alltså! Ända sedan jag började med lchf har jag undrat hur det kommer sig att arlas "vanliga" grädde innehåller 40% grädde men många andra bara 36, och alltid försökt köpa "vanliga".  :crazy:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009.04.16 - 19:58:03 »

Jag tyckte kyckling smakade så konstigt i flera år, grynig och äcklig i konistensen liksom. Sedan hörde jag av en slump på Plus att de sprutade in skit i den. Det är nog 10 år sen nu. Jag blev så upprörd. Det var det första.

Nu ska jag gå och väga min upptinade fisk för att utröna hur mycket vatten ā 90 kr/kg de glaserat den med!  :crazy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2009.04.16 - 23:21:07 »

Läs på Kostdoktorn om grädden så får ni förklaringen till vad som finns i grädden. :max-shock:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2009.04.16 - 23:28:41 »

Vad då menar du?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2009.04.16 - 23:39:55 »

E407 som inte alls är nyttigt.

"Karragenan = E407. Jag har aldrig sett E407 i innehållsförteckningen på gräddpaketen. E407 sticker troligen ut för mycket. Ordet "karragenan" däremot smälter in bättre i det finstilta.
E407 anses kunna ge leverskador vid djurförsök enligt E-numrens "lilla röda"

 :puke1:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2009.04.16 - 23:47:38 »

Nu hänger du inte med. :club:
Willys-grädden har inga tillsatser listade. Men det beter sig skumt. Så frågan är, vad har de gjort med den?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2009.04.16 - 23:50:22 »

Det framgår i tråden på Kostdoktorn att det inte alltid står i innehållsförteckningen. Men jag tror att så fort grädden inte är 40%-ig så är det E407 men det talar man inte om. Riktig vispgrädde beter sig inte skumt. Den är även godare, mums.
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2009.04.16 - 23:52:15 »

Var står det det? Tillsatser måste väl stå?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2009.04.16 - 23:53:07 »

Jag läste alla kommentarerna till det senaste om grädde skrivet idag.
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2009.04.16 - 23:54:33 »

Fattar jag väl! Men jag ser ju inget sånt ju.  :cry:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #14 skrivet: 2009.04.17 - 10:27:16 »

Kan det inte vara så enkelt att Willys vispgrädde är lite extrapastöriserad, som viss vispgrädde från Arla är? De har ju två varianter, en i vanligt tetrapaket, och en i ett lite längre paket med skruvkork. Skruvkorksgrädden är inte lika nyttig som tetrapacksgrädden iom att den har längre hållbarhet, och att de har kokat den längre, eller något sånt där.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544