Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.18 - 04:04:55 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 2 [3] 4 5 6   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Mjölksyrade grönsaker - hur göra?  (läst 65880 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #30 skrivet: 2011.02.23 - 19:34:39 »

Tyngden ska vara i burken så den trycker ner kålen! Plastpåsen är över alltihopa som skydd med en gummisnodd om så det inte kommer in luft! Du märker att det jäser när plastpåsen fylls med gas.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #31 skrivet: 2011.02.23 - 19:51:29 »

Hm, ska jag störa nu då och öppna, eller låta den vara???
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #32 skrivet: 2011.02.23 - 20:26:37 »

Öppna, torka av eventuellt klet runt kanten, sätt ner tyngden (ren), kolla att saften täcker och på med kådisen.  :whistle: :lol1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #33 skrivet: 2011.02.23 - 20:41:46 »

Nu är det gjort. Fick med en liten strimla upp och det smakade lite mycket lök, kanske, men inte illa. Då har den ju stått framme i två dygn.
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #34 skrivet: 2011.02.23 - 20:50:42 »

Var det nåt syrligt än då?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #35 skrivet: 2011.02.23 - 20:54:34 »

Inte ett dugg
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #36 skrivet: 2011.02.28 - 06:54:44 »

Ikväll har den stått en vecka. Det händer grejer, det är ingen tvekan. Vad tror du, Hemulen, ska jag smaka för att känna, eller när sätter man i kylskåp? (vet ju inte riktigt vad det ska smaka)

Tar man bort tyngd och plastpåse i kylskåpet och sätter på ett lock?
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #37 skrivet: 2011.02.28 - 08:43:37 »

Klart du ska smaka om det är tillräckligt surt. Men passa dig för lukten!  :biggrin1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #38 skrivet: 2011.02.28 - 10:16:44 »

Hemul:
Antal inlägg: 11111 Det får du en klick för!  :lol:

Hur vet jag det då? Om det är tillräckligt surt? Har nog aldrig ätit surkål... Äh, jag får väl lite på min känsla...

Och om det är det, lock på och in i kylen?

Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #39 skrivet: 2011.02.28 - 10:27:08 »

Har du inga vanliga glasburkar med skruvlock? Men jodo, vad som helst funkar. Du ska ju inte spara det i månader.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #40 skrivet: 2011.02.28 - 12:51:31 »

Jo, det har jag nog - eller det har jag!

Berättade på lunchen om mitt projekt med surkål. En tjej blev lyrisk och jag vet att hon varit mycket i Tyskland som barn och ung. Men hon påstod att hon bara använder surkål varm. Äter ni surkål varm? Kokar man inte bort de goda bakterierna då?

Nu fick du en smörklick till för all hjälp jag fått här!  :inlove:
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #41 skrivet: 2011.02.28 - 13:41:55 »

Nej, jag äter min kall för det mesta.

Det är gott med en tuss bara som den är till korv eller kallskuret. Eller som sallad med ost (och skinka om man vill) med bara lite olivolja på. Min absoluta sukålsfavorit (från förr då...) är knäckebröd med mycket smör och ost och så en hög surkål över. Lite salt på toppen bara.  :dribble: :cry:

Ska du smaka nån jäkla gång då förresten?  :lol:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #42 skrivet: 2011.02.28 - 15:05:59 »

Sitter på jobbet, så det får bli när jag kommer hem - lovar att rapportera!

Tack för tips!
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #43 skrivet: 2011.02.28 - 18:17:57 »

Nu har jag vittjat! Vet inte om det var direkt surt, men gott, så nu är det i kylskåpet i en glasburk. Nästa gång får den nog stå lite längre...

Kan man göra samma sak med paprika? Är det större risk för mögel/röta? Jag gillar ju inlagd paprika och tänker att det borde bli något liknande.
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #44 skrivet: 2011.02.28 - 18:25:18 »

Jag vet inte, men jag antar det. Min vitkål-röd paprika-chili-blandning blir ivf jättegod. Har helt konkurrerat ut plain surkål nu i min mun. Kul med så fin färg också!

Men du, ta ur lite kål och ställ i kylen och låt resten stå framme och jäsa lite till då. Men var noga med hygienen och gör rent tyngden torka ren burken runt kanten om du gör så.

Bra att det var OK ivf. Hur gillade du lukten då?  :biggrin1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 2 [3] 4 5 6   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544