Mynlen
|
|
« skrivet: 2015.10.16 - 15:06:55 » |
|
Den är så god... tycker jag då.
litet färsk ingefära, riven vitlök, så mycket du gillar, pressad kokosolja (eller smör, whatever) buljongtärningar kokande vatten gröna bönor, skuren i munsbitar burk cocosgrädde räkor (valfri sort, brukar ha såna stora räkor)
garnering: vårlök och chilisås.
börja med att smälta fettet, lägg då i ingefäran och vitlöken och det ska puttra litet så smakerna kommer loss. Se till att det inte bränns. Häll på kokande vatten och lägg i bulongtärningarna In med gröna bönorna och koka tills dom är halv-trekvarts mjuka. Sen häller du i kokosgrädden och värm det, kanske koka en minut till. Lägg i räkorna, dom ska sen bara värmas, inte koka längre. (tar litet mer tid om man tar frusna räkor förresten)
Lägg i en skål strimlad vårlök och en dutt chilisås.
Häll över soppan och njut. Jag brukar inte blanda såsen i soppan för då får man ibland en liten smakkick så där.
Är det inte fett nog släng i kokosolja :)
*burp*
|