Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.05.10 - 17:53:58 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 25   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: dages rätt !  (läst 152733 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #285 skrivet: 2010.06.03 - 00:56:41 »

Har du ingen köttermometer, människa?  :max-shock: En sådan måste man ha när man ska steka stora bitar i ugn!
Förstår dig precis, för övrigt. Rostbiff ska vara lite rosa i mitten, men inget rött! Då blir det inte lika gott!

Varför spädde du inte ut såsen med vatten och kryddade efter hand? Du måste ju ha sett att den blev för tjock? Jag vet att jag låter anklagande nu, men jag undrar. För den redning man brukar ha till sötsur sås är potatismjöl, och just detta är ofta oerhört svårt att beräkna rätt.
Jag kommer nämligen ihåg mina egna redningar när jag hade slutat äta mjöl. Jag ersatte glatt en matsked vanligt mjöl mot en likadan med potatismjöl, och det blev INTE bra. Det blev klister. Sen lärde jag mig att ungefär 1 msk vanligt mjöl motsvarade 1 tsk potatismjöl.

Det låter iaf som att er middag blev ganska så god! Trots att vissa i hushållet vägrade att äta den sötsura gelén!  :flirting:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #286 skrivet: 2010.06.03 - 03:13:20 »

Borde man inte kunna esätta mjölet med sperma? :crazy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #287 skrivet: 2010.06.03 - 19:45:12 »

 :puke1: hemul ...

Rostbiff, vi gillar inte ens rosa köttet, köttet ska vara genomlagat ,punkt.
Och jag börjar vara trött på smaklösa stekar i ugnen ...
Och jag har försökt på alla sätt, marinad, petat kryddor och vitlök i köttet.
Men det blir inte smak ändå.

Tjälknöl-tanken var bra , och strimlad kött i  marinad blir alltid bra.

När det var första gången med sötsur-såsen så följde jag bara receptet slaviskt.
kokade allt annat ihop och sedan blandade potatismjölet med vatten och vispade i
och han inte ens säga oops, när det hade geléat alltihopa.
jag spädde med lite vatten , så att den inte liknade marmelad, men vågade inte riktigt mer...

Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #288 skrivet: 2010.06.04 - 20:41:06 »

Klart dom blir smaklösa om man genomsteker dom.
Loggat

idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #289 skrivet: 2010.06.04 - 21:33:54 »

Jo , men varken rostbiff eller någon annan köttbit som vi har stekt som hel i ugnen har blivit något lyckad.

Tur att rostbiffen fungerade dom wok   :nod-yes:, för där ska de strimlas flera gånger !
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #290 skrivet: 2010.06.04 - 21:47:57 »

Ni gillar inte ren köttsmak helt enkelt. Håll dig till framdelskött (kokkött) då. Onödigt att köpa dyra bitar och göra gryta på.  :nod-yes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #291 skrivet: 2010.06.05 - 00:04:06 »

Jo , men varken rostbiff eller någon annan köttbit som vi har stekt som hel i ugnen har blivit något lyckad.

Tur att rostbiffen fungerade dom wok   :nod-yes:, för där ska de strimlas flera gånger !
Man måste kryddspäcka köttet och sen göra en smaskig sås när man väl har skurit upp köttet. Eller så gör man en sån gammal hederlig stek. Steker i stekgryta och låter den koka där! Hade glömt detta alternativ, pga att jag ju bara har en stekgryta. Den har inte blivit använd än!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #292 skrivet: 2010.06.05 - 00:09:14 »

Ni gillar inte ren köttsmak helt enkelt. Håll dig till framdelskött (kokkött) då. Onödigt att köpa dyra bitar och göra gryta på.  :nod-yes:
Fast det är inte lätt att få tag i framdelskött heller. Älskar grytor, så kollar efter bra högrev, innanlår eller ytterlår, men de sistnämnda finns knappt. Förut gick det bra att finna, till bra pris dessutom, för folk visste inte vad de skulle göra med dessa bitar, men nu finns det nästan bara högrev i butikerna, och dessutom till duktigt högt pris! Ytterlår och innanlår finns knappt!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #293 skrivet: 2010.06.05 - 00:27:53 »

Sant. Men nu har City Gross kommit till min räddning!   :throw_flowers:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #294 skrivet: 2010.06.05 - 00:32:18 »

Jaha? Och vad är speciellt med City Gross?
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #295 skrivet: 2010.06.05 - 01:36:32 »

De har en massa framdelskött och billigt också. Och inälvsmat! Har just ätit en jättegod gryta på hjärta till det facila priset av ungefär 20:-/kg. :jumplol:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #296 skrivet: 2010.06.05 - 04:03:00 »

De har en massa framdelskött och billigt också. Och inälvsmat! Har just ätit en jättegod gryta på hjärta till det facila priset av ungefär 20:-/kg. :jumplol:
Låter ju jättebra, men just hjärta kan jag avstå!

Inte min grej!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #297 skrivet: 2010.06.05 - 04:26:43 »

Oxbringa då?  :smile:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #298 skrivet: 2010.06.05 - 15:52:14 »

Oxbringa då?  :smile:
Ääääääälskar oxbringa!  :inlove: Finns inte mycket som är godare än rimmad oxbringa och rotmos.  :dribble:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #299 skrivet: 2010.06.07 - 07:26:49 »

Corny , vi köper naturbetes kött direkt från bonden, färdigstyckad och vaccumpackad.
Så det blir en halv ungkalv  varje gång.
Så så länge vi köper kött därifrån  får vi alla slags bitar och får lära oss att tilllaga dessa på bästa sätt.

och ou-jaa, vi har en sådan lergryta också och en gjutjärnsgryta , men inte att jag får köttet att smaka något.
Eftermarinad är absolut den bästa metoden hittills för större  köttbitar.
Såser gör jag inte så ofta nyförtiden när näsan rinner för grädden.
Någon bea-sås ibland... skärpning där, men det blir nog mer sånt till hösten.
Loggat
Sidor: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 25   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544