hemul
|
|
« skrivet: 2008.07.23 - 16:03:55 » |
|
Findus Äkta MajonnäsInnehåller 2 g kolhydrater Tillsatser i nämnd ordning · förtjockningsmedel (E401, E412, E417) · konserveringsmedel (E211) · färgämne (betakaroten) E211 natriumbensoat E401 natriumalginat E412 guarkärnmjö E417 tarakärnmjöl Där var det konstiga grejer, ska jag säga!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #1 skrivet: 2008.07.30 - 20:47:25 » |
|
Rydbergs Majonnäs naturellIngredienser: Vegetabilisk olja, vatten, äggula, senapsfrö, socker, salt, ättika, kryddor Proteinhalt 1 g Kolhydrathalt 1 g Fetthalt 80 g http://www.rydbergs.se/produkter.asp?cId=11&c2Id=11&pageID=18Inga tillsatser! Hur de bär sig åt är för mig ett mysterium. Hur blir den tjock med så lite ägg (1 g prot)? Hur kan den stå sig? (Tack igen Mbe för tipset!)
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #2 skrivet: 2009.03.04 - 20:51:03 » |
|
Jämför då med denna kravprodukt! Verkar som att Rydbergs är bättre på majjo iaf! Trots att det inte är krav.
Kavli. Ekologisk majonnäs. Krav.
Ingredienser: Vegetabilisk olja (raps), äggula, vatten, vitvinsvinäger, socker, senap, vitpeppar, stabiliseringsmedel (E412).
Protein 1g Kolhydrat 3g Fett 77g (varav mättat fett 6g, enkelomättat fett 47g, fleromättat fett 23g)
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #3 skrivet: 2009.03.04 - 20:54:55 » |
|
Inget kosnserveringsmedel?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #4 skrivet: 2009.03.04 - 21:18:25 » |
|
Inte enligt innehållsförteckningen, nej. 412 är det enda E-nummer som är med. Det står heller inget annat misstänkt vad jag kan se. Men kanske är det så mycket socker och vitvinsvinäger att det hela håller ett tag. Typ en gula mot en dl vitvinsvinäger och en dl socker. Eller nåt.
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #5 skrivet: 2009.03.04 - 21:59:59 » |
|
Skumt.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #7 skrivet: 2009.11.17 - 16:32:10 » |
|
Rydbergs majo står ju i kyldisken från början till skillnad från övrigas som förvaras i rumstemp tills de öppnats. Sen har den rätt kort hållbarhetstid precis som de flesta av deras såser. Det tycker jag är bra.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
HerrKaos
Jr. Member
Smörklickar: 1
Offline
Antal inlägg: 34
|
|
« Svara #8 skrivet: 2009.11.17 - 20:53:26 » |
|
Ska absolut testa Kavlis nya majonäs när den kommer: http://www.kavli.se/wps/wcm/connect/seDe skulle ta hem den till vår lokala ICA snart!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #9 skrivet: 2009.11.17 - 21:00:32 » |
|
Bra att det var små (?) tuber! Antar att hållbarheten inte är så lång.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
anki
|
|
« Svara #10 skrivet: 2010.05.29 - 09:03:54 » |
|
Den är jättegod tycker jag, Kavlis majo utan tillsatser!! Hållbarhet i alla fall ent halvår! Anki
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #11 skrivet: 2010.05.29 - 12:19:33 » |
|
Jag provade nyligen. Jag tyckte också att den var god, fast lite söt. De reade ut tuberna på Coop, men jag tordes ju bara köpa en eftersom jag inte smakat förut.
Hur kan den förresten hålla sig så länge utan konserveringsmedel? Nåt måste de ju ha gjort med den tycker man.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
anki
|
|
« Svara #12 skrivet: 2010.05.30 - 09:16:35 » |
|
Ättika fungerar väl lite som konserveringsmedel??? Sen är det bara äggula i, kanske vitan blir dålig fortare??? Vet inte men gissar lite. Sen ligger den ju i en tub och kommer inte i kontakt med luft.... Kanske allt tillsammans.... Anki
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #13 skrivet: 2010.05.30 - 13:28:01 » |
|
Men hemgjord majjo håller ju inte i ett halvår. Fast den är inte i en tub förstås. Å andra sidan kommer det ju in luft i tuben varteftersom majjon minskar. Det är ju en sån där "hård" plasttub.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Affe
|
|
« Svara #14 skrivet: 2011.12.02 - 19:02:30 » |
|
Kavli citron är ljuvlig..... den s.k normala är inte god...
|
|
|
Loggat
|
Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
|
|
|
|