Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.05.08 - 00:27:56 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: The proof of the pudding  (läst 13550 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1721



« Svara #15 skrivet: 2012.02.29 - 07:13:19 »

Men det blir lite Blondin-Bella över det hela.

Mitt i prick!
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2012.02.29 - 09:32:23 »

Visst är det men jag tror inte att han inte VILL. Men det kostar en hel del tid att hålla på med att följa alla diskussioner och hans sida är inte en som är lätt att läsa. Sen har han ju sitt vanliga jobb, sin sambo och bebis nu.

Gudiol må vara bra men jag tycker han blablabla:ar för mycket.

Vi får inte glömma att alla dom här personerna drar sitt strå i stacken, och att DET görs är nog det viktigaste.
Loggat



Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1721



« Svara #17 skrivet: 2012.02.29 - 21:49:23 »

Efter att ha läst Eenfeldts bok så är jag väldigt skeptisk till hans inställning för att inte tala om när jag läser hans "debatter" med Gudiol. Han svarar ju aldrig ordentligt på Gudiols frågor och det är väldigt sällan som han i detalj går igenom några studier på sin hemsida. Visst han har säkert fullt upp nuförtiden men då tycker jag han borde göra färre inlägg som går mer på djupet. I alla fall om han vill ha en seriös debatt i kommentarerna.
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2012.03.01 - 01:03:32 »

Jo. I början verkade han ju ha en ambition att förklara vetenskapen för massorna, artiklarna om kolsesterol t.ex. Det försvann väl nånstans i den allmänna cirkusen. Jag tycker dock att han har behållit någon slags verklighetsförankring mitt i alltihopa, något man tyvärr inte kan säga om alla svenska "gurus". Det är så man baxnar ibland med alla konstigheter som förekommer.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2012.03.01 - 03:32:56 »

Det var om alla nya LCHF-böcker på Efter 10 igår förresten. Inte för att jag har läst eller ens sett någon av dem, men jag tycker deras kommenterar var rätt underhållande.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #20 skrivet: 2012.03.01 - 11:44:35 »

Jag köpte Anna Haléns på rean. Jag gillar hennes blogg. Skriver inte så ofta men bra grejer när hon väl gör det. Men något jag är rätt besviken på i de böcker jag skaffat är att man alltid använder kycklingfilé. Det är samma sak i receptbloggar. Det är en vidrig produkt tycker jag. Det är sååå praktiskt att ta fram några socker-salt-marinerade filéer ur frysen  :tongue_wag: Allt ska gå så snabbt och smidigt. Någon som vet en bra LCHF-kokbok som fokuserar på långkok och riktiga råvaror?
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2012.03.01 - 11:48:42 »

Visst är det löjligt? Den mest smaklösa delen på en kyckling och i stort sett fettfri.  :lol:

Fast kyckling innehåller ju dåligt fett, så det kanske är bra ivf.  :ignore:

Jag har aldrig ens ätit en jäkla kycklingfilé, men jag kan tänka mig. Bröstet är ju tråkigt t.o.m. på en kyckling som är stekt med skinnet kvar.  :puke1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #22 skrivet: 2012.03.01 - 11:52:42 »

Tina
Kajsas kokbok!
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #23 skrivet: 2012.03.01 - 11:53:39 »

jag äter regelbundet kycklingfile. men jag tillagar det då så att det blir gott :) Mycket smör och kryddor....

Men jag köper färskt och inte fryst...
Loggat



Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #24 skrivet: 2012.03.01 - 11:57:39 »

Kajsa vem?

Jag lagar mest helt kyckling eller så köper jag hel och tar bara brösten om jag ska göra någon curry eller så. Skrovet får hundarna.
Loggat

Linika
Sr. Member
****

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 266



« Svara #25 skrivet: 2012.03.01 - 12:15:18 »

Visst är det löjligt? Den mest smaklösa delen på en kyckling och i stort sett fettfri.  :lol:

Fast kyckling innehåller ju dåligt fett, så det kanske är bra ivf.  :ignore:

Jag har aldrig ens ätit en jäkla kycklingfilé, men jag kan tänka mig. Bröstet är ju tråkigt t.o.m. på en kyckling som är stekt med skinnet kvar.  :puke1:

vad är det som gor kyklingfettet daligt
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #26 skrivet: 2012.03.01 - 12:17:25 »

http://lrfhistoria.se/manniskorna/karin-franzen/
Det finns recept på alla gamla sätt att handha mat.
Kalops, tunga  :crazy: strömming, sill, kalsylta, kakor tårtor etc.
Jag har använt den i 30 år
I den senaste upplagan står det smör eller margarin men jag tror du väljer rätt..
Min upplaga är 1971 som vanligt minskar man starkt sockerdoser.
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #27 skrivet: 2012.03.01 - 12:28:35 »

Nä, bröst på kyckling är inget att ha 
Men om man använder det, ska det endast vara 100 gr i ugnen och längre tid. Då blir i varje fall bröstet saftigt.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #28 skrivet: 2012.03.01 - 13:09:53 »

vad är det som gor kyklingfettet daligt

Knöfullt med omega-6. Men det är fläskkött också.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #29 skrivet: 2012.03.01 - 14:47:16 »

Kajsa vem?

Jag lagar mest helt kyckling eller så köper jag hel och tar bara brösten om jag ska göra någon curry eller så. Skrovet får hundarna.

Jag har alltid gjort tvärtom, eller gjorde innan jag började bli äcklad av kyckling. Jag åt låren och vingarna och sen gjorde jag någon sallad eller röra att ha på smörgås av brösten. Fast gör man nån slags stuvning så går det ju bra att blanda vitt och mörkt kött. Men när man äter det helt eller hur man ska säga så pallar jag inte det där torra vita köttet. Det kliar i tänderna bara jag tänker på det.

Men gud vad stekt kyckling var gott en gång i världen! Söndagmiddag! Sån kyckling får man nog aldrig mera.  :cry:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2] 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544