recept på kinasås ?

Sidor: << < (2/3) > >>

Lisbeth:

Så här gör du:

- ½ kopp kycklingbuljong
- 4 tsk vitvinsvinäger
- 4 tsk brun farin
- 2 tsk kinesisk sojasås
- 1 tsk ketchup
- 1 tsk maizena mixat med ca 3 tsk vatten

1. Mixa mazienan med vattnet tills det har blivit helt upplöst. Sätt åt sidan.
2. Häll i resten av ingredienserna i en kastrull
3. Sätt kastrullen på ugnen med medelvärme. Rör om.
4. När Såsen börjar koka, sänk värmen och lägg till maizenamixen och rör om ett tag.
5. Låt det puttra en stund så såsen tjocknar.

ett förslag till sås, dock inte påhittat av mej, men lite får man väl sno?????

Tina:

Appropå kinasås. Jag är väldigt förtjust i sesamolja. Hur illa är det med den?

MiaP:

Jag vet inte men sesamolja använder man ju så lite av så då blir det nog inte så farligt, tror jag. :tongue:

hemul:

Vi brukar ju litta på WAPF och de anser att sesamolja är OK.
http://westonaprice.org/knowyourfats/index.html

idalinda:

Citat från: Lisbeth skrivet 2009.02.06 - 08:51:29
--
Så här gör du:

- ½ kopp kycklingbuljong
- 4 tsk vitvinsvinäger
- 4 tsk brun farin
- 2 tsk kinesisk sojasås
- 1 tsk ketchup
- 1 tsk maizena mixat med ca 3 tsk vatten

1. Mixa mazienan med vattnet tills det har blivit helt upplöst. Sätt åt sidan.
2. Häll i resten av ingredienserna i en kastrull
3. Sätt kastrullen på ugnen med medelvärme. Rör om.
4. När Såsen börjar koka, sänk värmen och lägg till maizenamixen och rör om ett tag.
5. Låt det puttra en stund så såsen tjocknar.

ett förslag till sås, dock inte påhittat av mej, men lite får man väl sno?????

--


Kan man byta farinsocker mot sirap eller socker
och majzena mot potatismjöl
utan att det skulle påverka smaken mycket.
För jag har varken farinsocker eller majzena i skafferiet :confused3:

Sidor: << < (2/3) > >>