recept på kinasås ?

Sidor: (1/3) > >>

idalinda:

När vi åt kinamat senast började jag undra vad de har på sina såser i kinarestaurang.
Vad är det som gör den speciella smaken ?
Soya, men det vill jag inte äta.
När vi åt mongolisk buffé och de stekte maten av ingredienser vi själva valde fick man välja mellan olika oljesåser.
Det fanns flera olika vitlök, basilika, ingefära, sötsur, stark thai....

Vad finns i dessa såser, är det bara olja och vitlök när det står vitlöksås ?
Finns det mycket salt i ?

Jag funderar att själv hitta en go sås till att steka grönsaker och köttbitar i precis som dom gjorde.
Jag är beredd att använda lite socker också ...

hemul:

Natriumglutamat och socker.  :cheeky:

idalinda:

 :puke1: natriumglutamat är min störta hatobjekt efter margarinet  :mad_roll:
självklart har dom det i såsena,

Men om jag skulle vilja göra något nyttig, hur skulle det se ut ?

typ : 1 dl kallpressadrapsolja + ?? salt + ?? vitlök + ?? ingefära färsk + ??

Hur ska jag fördela smakerna någorlunda vettigt ?

Lisbeth:

googla på "recept på kinasås" så kommer det upp en del att titta på

hemul:

Ja, med natriumglutamat och socker!  :clapgrin:

Sidor: (1/3) > >>