hur stuvar man spenat ?

Sidor: (1/3) > >>

idalinda:

eller mangold för den delen ?

Bookia:

Jag brukar hacka spenaten, om den inte redan är hackad. Värm upp massa smör i en kastrull, när har smält och börjat fräsa lägg i spenaten. Låt puttra ett tag. Krydda med salt, peppar, en uns malen muskotnöt (smaka av). Häll över valfri mängd philadelphia ost eller cremé fraiche. Låt puttra och krydda mer tills du är nöjd med smaken, ca 10-15min på medelvärme. Klart.  :smile:

konstigabaralillajag:

De få gånger vi äter spenat hemma så använder jag frusen hackad spenat. Jag lägger i önskad mängd med spenat i kastrullen och häller på jättelite vatten och när spenaten smält kryddar jag med vitpeppar och ev lite salt och har i en klick vanlig creme fraiche. Den fungerar för mig... :smile: Snabbt och smidigt är det...

hemul:

Jag gör som Bookia men använder grädde.

Nu när jag vill hålla nere fettet lite gör jag en vanlig redning på smör och 1/2 tsk mjöl, slår på grädden och låter det puttra nån minut och lägger sedan i spenaten.

idalinda:

oj, det var cf som var vitsen  :rolleyes:

Sidor: (1/3) > >>