Buljong

Sidor: (1/4) > >>

hemul:

Lustigt, tyckte vi hade en buljongtråd här, men tydligen inte. Då får man läsa i arkivet. :cowboy:

http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article1425.html

[UPPDATERING]
I tråden på fettskrämd hänvisas till en sida på WAPF. Den finns nu här.



Levis:

Tack för den länken, har lusläst den nu. Det där tycker jag att jag borde klara av.

Undrar om fläslbenen finns kvar i affären? Får kolla i eftermiddag.

Fjällmor:

Jag kokar just nu fiskbuljong på vildfångad fisk

 :lick:

 :lol:

idalinda:

Mina buljonger reduceras inte nämnvärd.
Jag testade en gång att koka 2-3 dygn, det minskade inte så mycket alls och familjen klagade på att det luktar illa.
Det är länge sen jag gjorde detta, men jag tror att det var en benmärgkok.

Så nyförtiden kokar jag bara 5-10 timmar.

KAn någon förklara mig vad som går snett ?

Jag använder selleri, palsternacka och morötter , lagerblad och kryddpeppar.
Hjälper det om jag silar bort grönsaker efter några timmar ?

idalinda:

hmmm och detta med syra visste jag inte om, vinegär nästa gång alltså !
Om jag kokar 10 liter  ,hur mycket doserar jag vinegär, en slurp eller 1 dl  :whink: ?

Sidor: (1/4) > >>