Ädelostsås

Sidor: << < (2/3) > >>

Affe:

Citat från: Marinda skrivet 2008.02.21 - 14:47:32
--
Visst kan man kombinera ädelost med en hel del, och det låter gott allt ni skriver om. Jag har en kall variant på ädelostsås också, med ädelost, gräddfil, tomatpuré och vitlök. Låter kanske som en märklig kombination, men den är väldigt god.

--

Låter gott... men hur får du osten att blanda sig med gräddfilen???? Värmer du eller mixar????

Affe

hemul:

Funkar nog att mosa och röra.

Marinda:

Brukar mosa ädelosten med en gaffel och sedan blanda med gräddfil till lämplig konsistens.

idalinda:

Citat från: Langhol skrivet 2008.02.20 - 22:35:57
--
Det finns många variationer.
Jag kokar ihop mögelost med grädde. 1-2 vitlöksklyftor och lite Sambal oelek. Gott till kött. :chef:

--


Kan du ge lite "ungefär" mängder ... jag är ingen såsmänniska, men har insett ett det vore bra att börja bli  en.
Min man älskar mögelost så en sådan sås skulle nog uppskattas här, bara jag slipper just den mögliga delen  :puke1:.
jag kan ta den med paprika och vitlök och lite färska gryddor...

Men som sagt, 3 dl grädde ,Hur mycket ost ?

Langhol:

3 dl grädde
½ trekant ädelost (mer om du vill)
1-2 pressade vitlöksklyftor
Sambal oelek - den är stark så här får du vara försiktig. Ta en gnutta först och känn dej för. :lick:

Sidor: << < (2/3) > >>