Ädelostsås

Sidor: (1/3) > >>

Marinda:

En väldigt god och enkel sås är ädelostsås. Jag brukar ta creme fraiche och koka upp, sedan smular man i lite ädelost, ser till att det smälter och rör om, färdigt att servera! Den är god till det mesta i köttväg, jag har även haft den till fisk någon gång. Den är också god till grönsaker.

hemul:

 :drool:

Affe:

Citat från: Marinda skrivet 2008.01.11 - 15:46:32
--
En väldigt god och enkel sås är ädelostsås. Jag brukar ta creme fraiche och koka upp, sedan smular man i lite ädelost, ser till att det smälter och rör om, färdigt att servera! Den är god till det mesta i köttväg, jag har även haft den till fisk någon gång. Den är också god till grönsaker.

--

Låter busgott...själv tar jag Ädelost och lägger i en kastrull med 40%grädde...smälter ned det på svagvärme samt tillsätter torkad persilja....sedan får det puttra långsamt tills det tjocknar..... såååååå himla gott till fläskotletter eller skinkstek stekt i tunna skivor..

Gott gottigottgott  :thumbsup:

Affe

Langhol:

Det finns många variationer.
Jag kokar ihop mögelost med grädde. 1-2 vitlöksklyftor och lite Sambal oelek. Gott till kött. :chef:

Marinda:

Visst kan man kombinera ädelost med en hel del, och det låter gott allt ni skriver om. Jag har en kall variant på ädelostsås också, med ädelost, gräddfil, tomatpuré och vitlök. Låter kanske som en märklig kombination, men den är väldigt god.

Sidor: (1/3) > >>