Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.13 - 07:34:12 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Chokladsugen  (läst 23254 gånger)
0 Medlemmar och 9 gäster tittar på detta ämne.
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #15 skrivet: 2008.01.18 - 23:51:37 »

Ops, tråden har visst urartat sen jag var här sist...  :banana:
Loggat

Ha en fettrik dag!
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #16 skrivet: 2008.01.19 - 10:41:23 »

Åter till tråden :smack:. Ett gott chokladtipps :lol: Marabou Premium 85%. 8,6g P, 19g Kh, 54,5g F. En ruta på 10g smakar mums, men ändå säjer smaklökarna att det räcker så :thumbsup:.
Loggat

Vira
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #17 skrivet: 2008.01.19 - 15:43:38 »

var finns stop-knappen ... jag kan käka en hel 86% kaka ... lätt :shy:.
Men med min ny tillsatsnoja, vet jag att den innehåller sojalecetin, så jag gjorde min egen choklad idag.
Cocos  (ca. 1 dl) , kakao  (2 dl),  och sedan olika varianter
1) med stevia ( 1 msk egna torkade blad... det blir inte mycket efter en stund i morteln)
2) med stevia och vanilj ( lite av äkta varan)
3) med 8 russin och krossade  makadamianötter  ( en halv påse - 40 g) och mandelflarn ( ett näve - var det nu 50 gram kanske)

Man måste vänja sig vid , allt känns så starkt ändå.
Familjen gillar bäst den med nötter :smile:, styrmannen gillar inte steviasmak :puke1:  och alla ropade efter varför jag inte använde bär !! :club:
Jo, av den enkla anledningen att alla bär var i frysen.

men vi har redan tidigare konstaterat att om man blandar jordgubbar i smeten blir det faktiskt riktigt gott.

Så nästa gång provar jag  basen + nötter och jodgubbar .
Loggat
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #18 skrivet: 2008.01.19 - 16:32:19 »

var finns stop-knappen ... jag kan käka en hel 86% kaka ... lätt :shy:.
Men med min ny tillsatsnoja, vet jag att den innehåller sojalecetin, så jag gjorde min egen choklad idag.
Cocos  (ca. 1 dl) , kakao  (2 dl),  och sedan olika varianter
1) med stevia ( 1 msk egna torkade blad... det blir inte mycket efter en stund i morteln)
2) med stevia och vanilj ( lite av äkta varan)
3) med 8 russin och krossade  makadamianötter  ( en halv påse - 40 g) och mandelflarn ( ett näve - var det nu 50 gram kanske)

Man måste vänja sig vid , allt känns så starkt ändå.
Familjen gillar bäst den med nötter :smile:, styrmannen gillar inte steviasmak :puke1:  och alla ropade efter varför jag inte använde bär !! :club:
Jo, av den enkla anledningen att alla bär var i frysen.

men vi har redan tidigare konstaterat att om man blandar jordgubbar i smeten blir det faktiskt riktigt gott.

Så nästa gång provar jag  basen + nötter och jodgubbar .

Men sen har du smör i också, eller? Ser torrt ut, det där...   :lick:
Läger du ut det att stelna till små bitar, eller hur använder du det sen?
Loggat

Ha en fettrik dag!
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #19 skrivet: 2008.01.19 - 17:03:13 »

Nej jag har inte haft något smör :mad_roll: hade bara en sådan recept  :so_mad:
och har sedan testat bara olika smaker.

Hur mycket smör skulle du smälta med i 1 del kokos och 2 dl  kakao.

Det blir inte så mycket av det. En halv ungsplåt ungefär när man breder ut det.

Jag har dom sedan som hela plattor i kylen och alla går och bryter en bit som man vill , eller att jag gör lite rutor av det efter någon minut
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #20 skrivet: 2008.01.19 - 17:10:51 »

Jag tror stjärna tror du menar riven kokos.  :lol:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #21 skrivet: 2008.01.19 - 18:07:26 »

 :smack_head:, sådant, det vore torrt...

Jag - menar - cocosfett
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #22 skrivet: 2008.01.19 - 18:10:12 »

Fattar väl alla! Utom hon.   :angry:

 :spank_u:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #23 skrivet: 2008.01.19 - 19:09:31 »

http://webshop.malmochokladfabrik.se/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=53

en länk till en chokladfabrik som tillverkar olika chokladsaker utan tillsatser !
Loggat
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« Svara #24 skrivet: 2008.01.22 - 21:10:24 »

jag vet att man även kan använda grädde men då blir det ju inte lika hård som med kokos?
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #25 skrivet: 2008.01.23 - 09:04:01 »

:smack_head:, sådant, det vore torrt...

Jag - menar - cocosfett

Jaså! Men skriv det då, människa...  :guns:
Loggat

Ha en fettrik dag!
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #26 skrivet: 2008.01.23 - 09:31:34 »

jo-jo-jo-jo ska bättra mig :clubhead:... :lick:
Loggat
Sidor: 1 [2]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544