| 
							skogsstjrna
							
						 | 
						
							
								  | 
								
									
									 «  skrivet: 2007.12.21 - 20:31:36 »  | 
								
								 | 
							  
							 
							Funna på ett annat, ganska avsomnat forum, lowcarbsweden på yahoo. Hoppas ingen misstycker att jag lägger upp dem här:  
 
  Gil's baspannkaka  
  1 stort ägg  2 tsk vispgrädde  1 msk vatten  30 g färskost (Philadelphia eller Creme Bonjour etc)  10g proteinpulver, vaniljsmak  en nypa salt, smör & citronolja att steka i 
  Blanda allt och stek/baka långsamt i panna/wok. 
  *** 
  Och här är en sagolikt god efterrättspannkaka jag fnulade ihop en  gång: 
  ***  Vanilj, jordgubbs- & hallonpannkaka  
  1 stort ägg  2 tsk vispgrädde  30 g färskost (Philadelphia, Creme Bonjour eller liknande)  10g proteinpulver, vaniljsmak  10g proteinpulver, jordgubbssmak  lite flytande Suketter  1 tsk vaniljessens (finns på Gray's American Store t.ex.)  en nypa salt, smör & citronolja att steka i  -- 
  1 msk krossade hallon sötade med Suketter flytande  1 msk creme fraiche eller vispad grädde att servera till 
  Blanda allt utom hallonröran och och stek/baka långsamt i panna/wok.  När ytan nästan stelnat, bred ut hallonen och vik ihop. Värm och servera med en klick grädde. 
  *** 
  Och här är min, sanslöst mättande nötpannkaka. En räcker till lunch för två lagom hungriga personer (ser lite ut men mättar ordentligt!) 
  ***  Nöt- och mandelpannkaka - 85% fett!! (jättebra sätt att få upp kalorier och fett om man ligger lågt på det) 
  1 stort ägg  2 msk smör  2 tsk vispgrädde  30 g färskost (Philadelphia eller liknande)  10g proteinpulver, vaniljsmak  20g hackade macadamianötter  20g hackade mandlar  1 msk krossat linfrö  1 msk mandelmjöl (malda mandlar)  lite flytande Suketter  1 tsk vaniljessens (finns på Gray's American Store t.ex.)  en nypa salt (behövs inte om man använder saltade macadamia)  ev. en gnutta torkad ingefära  smör att steka i 
  Blanda allt och stek/baka långsamt i panna/wok.  Låt den gräddas ganska mörk på ena sidan innan vändning, den håller inte ihop jättebra så vänd försiktigt. 
  Servera med en klick grekisk yoghurt och lite sockerfri maple syrup.     
						 |