Bookia
|
|
« skrivet: 2008.04.07 - 14:51:29 » |
|
4 portioner per soppa
Squashsoppa med doft av kanel 1 st schalottenlök 1 st squash, liten 1 msk olivolja 3 dl hönsbuljong 1 st kanelstång 1 dl vispgrädde 1 krm salt 0,5 krm svartpeppar, nymald Apelsin- och morotssoppa med curry 1 st morot 1 tsk curry 1 msk olivolja 2,5 dl vatten 0,5 dl apelsinjuice, koncentrerad 1 krm salt 0,5 krm svartpeppar, nymald Lättrökt tomatsoppa 1 st schalottenlök 0,5 tsk pimiento (rökt paprikapulver) 1 msk olivolja 200 g tomater, hela, på burk 2 dl hönsbuljong 1 krm salt 0,5 krm svartpeppar, nymald
Gör så här Squashsoppa med doft av kanel 1. Skala och finhacka löken. Tärna squashen. Fräs det i olivolja någon minut, i en kastrull. Tillsätt hönsbuljong och kanel. Låt sjuda under lock ca 5 minuter tills squashen känns mjuk. 2. Ta upp kanelstången och mixa soppan slät. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
Apelsin- och morotssoppa med curry 1. Skala och skär moroten i små bitar. Fräs den med curry i olja, någon minut, i en kastrull. Tillsätt vatten och låt sjuda 10-15 minuter under lock tills moroten är riktigt mjuk. 2. Tillsätt apelsinjuice och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer apelsinjuice.
Lättrökt tomatsoppa 1. Skala och finhacka löken. Fräs den med pimienton i olja någon minut, i en kastrull. Tillsätt tomater och hönsbuljong och låt sjuda under lock 6-7 minuter. 2. Mixa och passera genom sil. Smaka av med salt och peppar.
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|