Saft på röda vinbär och stevia

Sidor: << < (2/4) > >>

hemul:

Bara att du kanske är beroende av Cola för att det är koffein i det och då blir du väl beroende av kaffe istället. Vet inte om det är så mycket bättre.

Jag var beroende av thé förut men jag slutade med i samband med att jag började lowcarba (gjorde av med minst 1 l mjölk i thé förut...). Kaffe har jag alltid bara druckit i sällskap eller när man fikar ute. Det slumpade sig så att jag inte drack kaffe heller på nåt halvår. När jag sen gjorde det blev jag helt speedad, kunde inte sova på natten fast jag drack kaffet mitt på dan. Det hände ett par gånger till. Vid något tillfälle när jag drack lite mer än en kopp blev jag också rejält illamående. Sen har jag avstått. Om man blir så påverkad av koffein när man är avgiftad är det nog att betrakta som en drog och jag dror inte det är nyttigt.

Mynlen:

jag dricker te utan mjölk, har aldrig gillat det med mjölk, så det är egentligen bara varmt vatten med färg och litet smak...
Jag blir trött på e.m. och vill då ha något som piggar upp mig, oftast cola alltså men även om det är cola light så tror jag inte det är så nyttigt.
Annars dricker jag vatten, och "spicy rooibos" då och då, men jag tycker det är så tråkigt i längden.

Kaffe ger iallafall litet mer smak...


idalinda:

Hur gjode du saften?

jag kokar mina vinbär på en saft-maja utan socker, har gjort så redan 20 år... men fryser in saften.

Hur mycket stevia till en liter saft?
Hmm, hur ska jag dosera min färska... hmmm, ska jag låta bladen ligga i saften när den kokar, eller smula med
torkad stevia och frysa in. hmhm. funderar funderar.

hemul:

Hur mycket stevia?  :lulz:

Det var inget snofsigt. Fick ett kilo eller så av bekantingen jag får bär av ibland. De hade legat i hennes frys sen förra sommarn och såg inte ut som nån höjdare att äta som de var. Slängde dem i en kastrull bara med bottenskyla vatten och knappt det och lät det stå ett tag och puttra och silade av och rörde ner stevia. Blev som sagt mer som dricka. Spädde ungefär 50-50 när jag drack det sen.

Men det var himla gott och uppfriskande! Påminde om lingondricka som sagt. Och stevia passade perfekt! Hade inte hellre velat ha socker.

hemul:

Förresten blev det förvånansvärt mycket saft. Fick en sån där Zeta-flaska full, sån det varit vinäger i. Det lilla vattnet jag satt till kokade nog  bort och mer till och det kan absolut inte varit mer än ett kilo bär, snarare mindre, kanske 1 1/2 liter.

Rätt bra grej att komma på, för röda vinbär tror jag jag kan korpa åt mig mer av.  :biggrin1:

Sidor: << < (2/4) > >>