Jag har tänkt vara smart på onsdag

Sidor: << < (2/2)

idalinda:

Jag har sorterat rätt många köttpaket till kylen, sådana som går att marineras:
biff, file, fransyska, ytterlår, innanlår. Det finns nog dubbelt av varje, så 10 kg kött.

De två veckor som är i början av juni kommer att vara superhektiska, allt ska vara klart till studenten, både trädgården, maten, dukningar, städning.... släktigar på besök...
Då skulle det vara skönt att ha färdig mat i frysen, bara att tina upp och slänga på grillen eller på stekpannan.

Men det går väl bra ändå!!?
Att skiva bitar till skivor och hälla i någon oljemarinad och stoppa i frysen?

Corny:

Nu förstår jag hur du tänker i det här fallet. Snabbmat när det är lite stressigt, alltså.

Jag ändrar åsikt på stående fot - för det är faktiskt en strålande idé! Medan köttet tinar blir det marinerat, och ni får en god middag! Mycket smart!
Men blir inte fransyska, innanlår och ytterlår segt om man bara steker på det snabbt? Eller kör ni långgrill på sådana köttbitar?

idalinda:

två paket biff och en entercoté i skivor och marinad i frysen redan.

Innanlår tänkte jag skiva till lövbiffar, kan man marinera+ frysa in dom, eller blir det galet?

Fransyskan står det att man kan strimlas och brässeras, brässera hur gör man då?

Jap ytterlår är långkok, alldeles rätt, jag vimsar fortfarande med bitarna , vad man kan göra med vilken bit.
Men lovar att lära mig hela tiden.

Corny:

När du brässerar steker du snabbt. Dvs, du steker runt om utan att det blir genomstekt.Sen kokar du det hela en stund. Fransyska är god i grytor, så gör hellre en gryta och frys in, än att marinera bitarna, om du nu inte tänker använda hela biten.

Sidor: << < (2/2)