Jag har tänkt vara smart på onsdag

Sidor: (1/2) > >>

idalinda:

Så hjälp mig kära vänner.
Vår nya köttleverans hämtas på onsdag.
Jag har gott om köttbitar från tidigare leverans i frysen, men nästa leverans är i september, så vi köper "lite till"

Det blir 25kg delar och 25kg köttfärs.

Min plan är att fixa färdigt flera kilo marinerad kött till frysen. Sånt som ska grillas.
Jag har testat lite olika marinader, men har ni någon favorit allround-marinad som skulle fungera bra just för att frysa in?

Jag har även planer att göra en storbak av hamburgare-biffar.
Beställde idag en hamburgarepress, för jag tror att det blir bra så, den kommer kanske på onsdag, men senast torsdag hoppas både vi och leverantören.
Tror ni att det går att pressa bara köttfärs med salt och peppar, eller behövs det ägg också?
Grädde kan ja ju inte ha.

Corny:

Hamburgare gör jag med kött, vatten, salt och peppar. Vill man ha ägg, så går det såklart bra. Ibland går det dessutom bättre.  :whink:
Grädde är det aldrig i en ren hamburgare.  :nonono:

Fö är min tanke att man väl inte ska förmarinera allt för mycket. Då blir ju grillen lite tråkig?  :confused3:

hemul:

Varför är det ingen länk till pressen?  :ninja:

Nora:

De bästa hamburgarna jag gjort är endast med salt, peppar  :lick:   Är det en fet och fin färs av mörat kött så behövs inget mera  :nod-yes:

Har dock aldrig trixat med att frysa in färdig marinerat kött själv, så tyvärr har jag inga tips på det  :confused3:

Dock har jag insett för egen del att jag inte vill använda oljemarinader mera. Oljor av alla slag verkar trigga min psoriasis  :eeek:


idalinda:

Citat från: hemul skrivet 2011.05.07 - 06:35:03
--
Varför är det ingen länk till pressen?  :ninja:

--

Beställt från lärarförbundets intärn köpe-tidning, men om den är bra kan jag boka en till dig med.
Den kostade något på 150kr ( lite extrapris ) + frakt mm. 69kr, så liter över 200kr lär fakturan landa.

Den har inte kommit idag, ska spana efter den i morgon...

Sidor: (1/2) > >>