Scones

Sidor: << < (2/3) > >>

hemul:

Kan man ta nåt annat istället för sojan tro? Det såg gott ut!  :drool:

Sorla:

Citat från: hemul skrivet 2010.12.18 - 22:45:26
--
Kan man ta nåt annat istället för sojan tro? Det såg gott ut!  :drool:

--

Kokosmjöl?

idalinda:

inga problemas med smöret, men filen är det svårt att få mjölkfritt.
Har jag inte sett något sådant, och då är jag rädd att det blir ännu mer soya, som jag
aktar mig annars för, också.
Men soja-mjölet kan man väl ersätta med vadsomhälst mjöl man finner ok,
kanske med pofiber, lite vete och lite mer fiberhysk.

Sorla:

Vad händer om man använder äggmjölk? Istället för filmjölk alltså? Syran som man får från filmjölken kan man kanske ersätta med lite citronsyra? Jag brainstormar lite.... Det kanske blir helfel? Eller? :crazy:

Sorla:

Nu har jag provat att göra dem med mandelmjöl istället för linfrön. Mycket bättre! De håller ihop bättre och smakar bättre.  :thumbsup:

Det blev mandelmjöl kvar, när jag hade malt färdigt till sconesen. Så jag improviserade, och gjorde tabberas på det vispade ägget också. Inget får förfaras.... :flirting:

1 platt brödkaka

½-1 dl Mandelmjöl
2 tsk Fiberhusk
ca 25 g Smör
1 litet Ägg
1 finhackat Fikon

Blandade ihop allt. Lät den stå vid sidan om en liten stund och vila. Sen smetade jag ut den på en bakplåt och skjuts in i ugnen. 250 grader 7 minuter i ugnen.

Med smör på och en skiva ost blev det riktigt mums. Maken ville kalla den för mandelkubb. Men det blev inte som mandelkubb i formen. Och alldeles för osöt med bara fikonet som sötning. Så den fick heta Mammas fikon-mandelbröd. Fett god var i alla fall omdömet från store sonen.  :smile:

Jag ska göra en riktig sats om några dagar igen, så får vi se om det fortfarande är gott.

Sidor: << < (2/3) > >>