Scones

Sidor: (1/3) > >>

Sorla:

Scones är den brödvariant jag saknar mest faktiskt. Så hittade jag den här. Tyvärr har jag redan glömt var jag hittade den. Så eventuella upphovsrättsliga argument kan jag bara bemöta med ett "Tack" för ett superenkelt recept som faktiskt fungerar. Till och med ungarna gillade dem. Enligt originalet skulle det vara margarin och filmjölk. Jag tog givetvis smör, och så yoghurt, för att det var det jag hade hemma.

-----------------------------------------------------

Ingredienser
Scones / Tekakor
4 dl  sojamjöl, Risenta
1 dl  pofiber, Kan hittas vid det glutenfria produkterna
1,5 msk  fiberhusk
2 tsk  bakpulver
75 gram  smör
2 dl  filmjölk eller naturell yoghurt
1,5 dl  linfrön
Tillagning
Brödet innehåller ca 1.5 gram kolhydrater per skiva
och med hjälp av sojamjölet blir det också väldigt proteinrikt!

Sätt ugnen på 200grader

Blanda alla torringredienser i en bunke och rör om.
Skär margarinet i fyrkanter och knåda i margarinet mjölblandningen.

Tillsätt till sist filmjölken och knåda noggrant.

Forma degen till små bullar och lägg på bakplåtspapper
eller tryck ut dom till platta tekakor. Grädda i ugnen ca 10min.

----------------------------------------------------------------------

Ska testa utan linfrön. Och pensla med ägg, för en finare färg. Jag fick ut 7 bullar av degen och hade dem inne i ugnen i 15-20 minuter. Kom nämligen på att jag skulle pensla dem med ägget efter halva tiden.

Är det någon som har något bra tips på vad jag kan använda istället för linfrön nästa gång?

Idalinda, du borde kunna byta ut smöret och filen mot något mjölkfritt alternativ.

kwidell:

Det låter inte helt fel!  :dribble: bilder?

Uppsalabo:

Jag saknar också scones, kan längta efter det ibland. Jag har trott att sojamjöl innehåller mycket kolhydrater men det är ju inte så farligt. Kan du inte bara utesluta linfrön? Är det för att få något att tugga på som du har i det? Jag byter ibland ut linfrön mot psylliumfrön. Annars tänker jag att solrosfrön nog är smaskigt att ha i.

Sorla:

Visst kan jag bara utesluta linfröna. Fast man kanske måste minska något på de blöta ingredienserna då? Solrosfrön aktar jag mig lite för. De är visst fulla med omega 6 var det någon klok här som informerade mig om. http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1924.msg24294.html#msg24294

kwidell:

 :dribble: :dribble:

Sidor: (1/3) > >>