Tjock sås

Sidor: << < (2/3) > >>

Bookia:

Nej, det enda i kokväg jag äger är en redig traktörpanna i gjutjärn, en stor gryta i gjutjärn, en titankastrull samt en uppsjö kastruller i rostfritt. Inget aluminium vad jag vet.
Jag använder mestadels traktörpannan i matlagning o där har jag aldrig lyckats få vispgrädde att tjockna. Fattar ingenting.  :shake_head:

hemul:

Inte vi heller.  :shake_head:

hemul:

Det är inte så att grädden är sur?  :biggrin1:

Bookia:

Verkligen inte, jag handlar alltid sånt samma dag jag ska laga till maträtten. Jag har för vana att laga till mkt mat på en gång o frysa in matlådor. Så när jag lagar mat blir det oftast för en mindre armé.
Så grädden är ALLTID färsk, minst ett par dagar kvar till bäst-före-datumet.

elocinave:

jag har ibland liknande problem. Det beror kanske på vad som finns annars i såsen?

Jag har t.ex. ett jättesmarrigt recept (som jag snart kommer lägga upp) där det finns balsamicovinäger i såsen. Ibland blir den grumlig, ibland inte.

Kan även hända om jag har lök eller paprika i såsen också.

Men jag brukar ha creme fraiche i istället för då är det alltid garanterad att det blir bra.

Sidor: << < (2/3) > >>