Tjock sås

Sidor: (1/3) > >>

Bookia:

Jag ser att hemul påstår i KiF att hennes vispgrädde som hon använder till såser tjocknar fort o enkelt.

jag har ALDRIG lyckats få grädden att tjockna.

Jag har sjudit det på låg värme, det har skurit sig.

Jag har stormkokat det på högsta värme, det har skurit sig.

Jag har testat alla värmelägen däremellan, det har alltid skurit sig.

Så hur tusan gör du hemul?  :blink:

MiaP:

Vad köper du för konstig grädde? Jag har inte några problem. Om man däremot häller grädde i stekpanna med mycket smör så kan man om man har otur få den att skära sig. Men det är avhjälpt om man häller i liten skvätt vatten i före grädden.
  :smack_head: :flirting:

Bookia:

Jag köper oftast Willys 40% men det blir rätt ofta också Arlas 40%.

Jag har samma problem med båda.

De tjocknar INTE.  :sad:

Léonie:

Oj, kan tyvärr inte hjälpa dig för min skär sig aldrig heller.  :neutral: Den tjocknar så snällt...

hemul:

Klart den  gör!  :cheers:

Använder du aluminiumkastrull, Bookia?  :goggle:

Sidor: (1/3) > >>