gullök

Sidor: << < (2/3) > >>

hemul:

Jag tror du måste ha dem kallare. Jag har visserligen inte odlat lök, men jag har långförvarat lök i köket och det gick inget bra. Kanske håller de längre om man gör såna där flätor med blasten kvar. Det är nåt mysko med det där.

idalinda:

De  ska hälst förvaras lite svalare än rumstemperatur, men torrt.
Min förråd var alldeles för fuktig, så dom började ruttna där på nolltid.

jag har torkat gullöken i växthusvärmen först ett par veckor och sedan tagit dom in i köket.
Det har fungerat några år till januar-februari bra, vissa lökar fram till våren.
Så jag kommer att köra vidare så.

Om de börjar bli dåliga i januari tar jag  och mass-slaktar alla och fryser in!

hemul:

Att du inte sätter grabbarna på att gräva en jordkällare. Det behöver ju inte vara en sån där stor och komplicerad som man kan gå in i. Jag tror jag har berättat om mina gamla släktingar som hade en under en lucka i golvet i köket i sin stuga. Man fick hänga sig ner och fiska upp sakerna, men det var fint med hyllor där nere.

Jag har läst om att man kan köpa såna där cementrör om man inte vill gjuta själv. Fast men måste väl ändå göra ett golv. Du kunde göra som ribbor tvärs över som du kunde hänga lök och sånt ifrån. Annat måste ju gå att hänga i nätkassar.

idalinda:

En sådan stuka eller cementsak har jag önskat av maken ett par år
och
han svara varje år " det låte bra, men inte i år ..."

 :cry:

hemul:

Men om du sätter pojkarna på att gräva ett stort hål ska du se att det blir fart sen!  :flirting:

Sidor: << < (2/3) > >>