gullök

Sidor: (1/3) > >>

idalinda:

är det dax också nu.

Jag har skörda tre stora lådor och det finns en sådan sats kvar på backen.

Corny:

Sådana där små färska lökar, eller den storlökade varianten? För den storlökade varianten är jag jag grymt avundsjuk på! Den kan man ju spara hur länge som helst? Eller är det nylök som växer sig större?

Tror att jag får skaffa större odling på min balkong. Kanske bara odling, faktiskt.  :whistle: Som läget ser ut nu: Inga tomater, bara blommor, en paprikaplanta med mängder av blommor, men inget skott (jag försökte att fuskpollinera, men det gick nog inget bra), samt två chiliplantor, varav en har en trasig frukt och den andra inte har gett mer än en endaste liten omogen. Det sista är iofs mitt eget fel iom att jag åt upp den. Men jämrans vad god den var!

Idalinda, jag är faktiskt lite avundsjuk på dig och ditt växthus!

idalinda:

Det är dom vanliga stora som man kan spara långt in i våren...

Fundera nu på hösten vilka växter du skulle vilja odla.
Kryddor är väldigt odlingsvärda.
Om du lär dig gilla mangold i matlagning, skulle det vara en växt värd att odla:
Väldigt vacker och dekorativ, nyttig. det blir nya skott hela tiden, hela sommaren.

Stevia om man använder det.


idalinda:

Nu är all gullök skördat och på tork.
Det blev 5 stora  lådor ( si så där 50 x30 cm ) lök 60-70 st i varje.
Hälften är normarstora , andra halvan modell mindre, men  över 300 gullökar är inte  illa alls.
Vi har inte haft så många egna lökar förut, blir intressant att se hur långt på våren dom räcker och om det går att
förvarara dom hela vägen i köket.
Förra vintern var det inga beskymmer att förvara löken inne ( vi sänkte ju temperatur i januari-februari  :whistle:)

I år satte jag inga rödlökar och nu blev vi förtjusta i skagenröran där man använder just rödlök  :smack_head:.
Men ska tänkas på nästa vår!

Corny:

Tack och lov brukar det finnas rödlök att köpa!  :whink:

Stort grattis till den (i mina ögon) enorma skörden av gullök! Vad härligt att ha egenodlad lök hur länge som helst!  :thumbsup:

Sidor: (1/3) > >>