Vuxen kladdkaka

Sidor: << < (2/4) > >>

esther:

 :so_mad: Attans! Idag gjorde jag ett nytt försök. Med rumstempererade ägg och efter alla konstens regler. Resultatet blev tyvärr detsamma som sist. En platt, torr kaka med mäktig chokladsmak..badande i en pöl av smält smör.  :bang_head:

hemul:

Vem vet? Fjällmor kanske gillar sina kakor så.  :bg:

Corny:

I vanliga fall när det kommer till sådana här recept, brukar man dela gulorna och vitorna. Gulorna vispar man med sötningen, för att sedan hälla i alla smälta (avsvalnade) saker i denna blandning. Sedan vispar man äggvitorna fluffiga och rör i dem sist. Vad som blir fel, vet jag inte, eftersom jag är ganska så kass på bakning, men kanske du ska försöka med lite mindre smör och lite mer nötter? Proportionsmässigt, alltså.

esther:

jag ska helt enkelt leta fram ett annat recept... :whink:

Fjällmor:

esther... ett sista halmstrå... lät du chokladsmeten svalna innan du hade i de rumsvarma äggen?

För varm smet och äggen koagulerar = misslyckad kaka badande i smör

 :whistle:

Sidor: << < (2/4) > >>