Vuxen kladdkaka

Sidor: (1/4) > >>

skogsstjrna:

Vuxen kladdkaka

0,5 dl starkt kaffe
125 gr mörk choklad, helst sockerfri (min var 49% kolh)
125 gr smör
0,5 dl sötningsmedel som tål värme (om chokladen är osötad eller svinmörk) eller mer om man vill ha mindre vuxen smak eller kunna bjuda icke-lowcarbare på den
2 ägg
kanske 20 g kokos till formen
45 g mald mandel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form.
2. Häll kaffet i en teflonkastrull, smält chokladen i kaffet på svag värme. Rör
hela tiden. Smält samtidigt smöret.
3. Tillsätt smöret och sötningsmedlet lite i taget, omväxlande, i
kaffechokladen.
4. Ta av från värmen. Vispa i äggen, ett i taget.
5. Häll smeten i formen. I ugn ca 40 minuter.

Mäktig och jättegod! Vispad grädde till om man vill. Räcker till 7-8 portioner.


esther:

Den försökte jag mig på idag. Under gräddningen (i silikonform) rann smöret liksom ur den. Sedan kunde man hälla det ur formen. Kakan blev god i smaken men naturligtvis sorgligt torr  :thumbdown:
Kan jag ha rört för mycket i smeten? Eller gjorde jag nåt annat fel? Nån som vet?

hemul:

Inte jag.  :bg:

Fjällmor:

Hej esther!

 :wave:

Hade du rumsvarma ägg..?

Kalla ägg i varm smet kan göra att det skär sig...



esther:

Baket var ett spontant hastverk och äggen var kylskåpskalla..
Tack Fjällmor för att du rätade ut mitt frågetecken  :smile:

Sidor: (1/4) > >>