Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.12.08 - 17:04:16 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Semlor  (läst 31659 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« skrivet: 2010.02.04 - 21:58:06 »

 
Semlor

3 stora ägg (220g)
50g smör (jag använder smör&raps)
1dl grädde
20g husk
20g kokosmjöl
2tsk bakpulver
1tsk kardemumma

Blanda och låt stå och svälla

Fördela i 9 stora muffinsformar ca 45g/st
grädda 25 minuter i 175 grader

Mandelmassa

Skålla och mal mandel. Blanda med äggvita och lite grädde
till önskad konsistens.

Vispa grädden med vaniljessens så smakar den extra gott.

Sen gör man semlan som vanligt.

Kokosmjölet köper jag i lifebutik. Hittar du inte kokosmjöl tar du
40g husk.
Loggat

Vira
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2010.02.04 - 22:08:04 »

Vira  :inlove:

Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #2 skrivet: 2010.02.04 - 22:11:17 »

Till och med maken äter de här semlorna istället för vanliga nu när han fattat att han pga diabetesen inte ska äta kolisar   :thumbsup:
Loggat

Vira
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #3 skrivet: 2010.02.05 - 12:04:04 »

kommer någon på hur man kan ersätta  grädden här?
jag funderar på lite mindre mängd solhavre.

Mina semlor i Finland var fyllda med jordgubbar och vispgrädde, så jag slipper bara vispgrädden  :cry: där och
kanske kan äta med andra då  :thumbsup:
Loggat
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2010.02.05 - 16:02:53 »

 :lol: :dribble: mumms!!  :lol:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #5 skrivet: 2010.02.05 - 17:07:58 »

Det här måste testas.

Idalina, jag är ledsen men semlor utan grädde är väl inga semlor. Annars får du väl testa sådan där laktosfrigrädde eller soyagrädde.
Loggat

idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #6 skrivet: 2010.02.05 - 18:45:45 »

Så här blev det :

jag gjorde 3-4 dubbla deg, med grädde , men hade inte så mycket husk så det fick bli
påfiber över hälften.
Verkar fungera ändå, folk smaskar i sig med grädde och gubbar
jag gjorde mandelmassa också ,styrmannen testar just nu ... väntar på omdömet ... väntar...
" Det är helt Ok ! "  :thumbsup:

jag får testa någon dag med " min utan grädde" variant.
semla utan grädde är rätt naken, men det blir ändå bulle med jordgubbar, bara tanken  :dribble:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #7 skrivet: 2010.02.05 - 19:54:14 »

Det var styrmannens uppgift att dutta degen i muffinsformar.
När plåten var fylld, var han trött på det hela och sade
att resten blir bröd!

allt in i en brödform ( plåtpapper är bra att ha) och i ungenen !
Jag smakade pyttelite också ( en tumnagel stor) och det bar visst gott som bröd !
Vit fluffigt formbröd ! genialiskt Vira!
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #8 skrivet: 2011.02.19 - 15:17:31 »

Jag sätter här min modifikation om Viras underbara uppfinning!

När både mjölk och mjöl funkar inte så bra ihop med mig just nu och dessutom behöver jag något som får magen att fungera smidigt är jag jättetacksam för denna recept. Vira :inlove:

Frallor / semlor

3 stora ägg ( 220g)
50g smör
1 dl solhavre( den som klarar mjölk använder grädde)
40g husk ( eller 20 husk +20g kokosmjöl, eller 20g husk och 20g pofiber)
2tsk bakpulver
(lite salt till frallor, eller lite sötning till semlor om man så vill, men inget måste)

blanda , låt stå och svälla.
9 stora muffinsformar
25minuter i 175 grader

Jag är osäker om man skulle smälta smöret, jag har inte gjort det, och då blir det lite smörklumpar i degen,
men dom försvinner ju i ugnen  :flirting:

Jag kör 5 dubbel deg på en gång

21 ägg ( 1100g)
250g smör
4-5 dl solhavre/ grädde
100g husk
100g ( 5dl) pofiber
10 tsk bakpulver

Konsistensen blir som en saftig havrebröd!
Jag har gjort dessa nu två gången och är lika nöjd.
 jag skulle definitivt testa att blanda i kakao / chokladbitar också

Det här kommer vi göra ofta härefter!
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #9 skrivet: 2011.02.19 - 18:08:26 »

Dags att baka semlor  :lick:
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2011.02.19 - 18:10:06 »

Det går att baka på husk/pofiber som enda mjöl alltså?  :shock:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2011.02.19 - 19:26:09 »

Bevisligen går det jättebra, men den smakar precis ingenting, därför tror jag att om man vill
ha frallor kan man ha med lite salt.
Men om man har gott om pålägg ( jag har njutit av nu smör, ost , skinka, tomat och örtkrydda på en och samma macka)spelar det inte så stor roll.

Och när de inte smakar i sig något går det använda dom som bas till söt eller salt.

Jag är mest imponerat av konsistensen = saftig havrefralla, håller i hop fint som finaste frallan.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2011.02.19 - 19:40:44 »

Låter ju toppenbra!

Och vad dum jag är - Bookias plättar är ju bara ägg och pofiber och de funkat ju.  :smack_head:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #13 skrivet: 2011.03.05 - 15:12:13 »

Idag har vi ätit semlor. Recept som Viras, men med pofiber istället för kokosmjöl.

Mandelmassa gjorde jag av skollade, skalade mandlar, lite grädde, lite stevia och vaniljpulver + en tsk strösocker.

Såhär blev de!


* P1010486.JPG (369.22 KB, 1657x1242 - visat 496 gånger.)
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2011.03.05 - 16:25:28 »

Wow. De ser nästan lite frasiga ut. Kan man hoppas?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544