Amerikansk Cheesecake.

Sidor: (1/2) > >>

esther:

6 ägg
1/2 dl socker samt stevia efter tycke och smak (originalreceptet säger 2 dl socker)
200 g naturell philadelphiaost
5 dl grädde

Vispa äggulorna tillsammans med socker/stevia.
Tillsätt philadelphiaosten och vispa smeten slät.

Vispa grädden ganska fast i ett annat kärl.

Vispa äggvitorna hårda i ett tredje kärl.

Blanda alla ingredienserna. Frys i minst 6 timmar i en form med löstagbar botten.

Njut!  :dancing_chicken:


Tänkbara variationer; Gnid in formen med smör och smula nöthack eller LCHF-pepparkaka i botten. Hackad mörk choklad vore nog inte dumt det heller.

(Jag har ju gnällt lite över stevia-smaken. I den här efterrätten gjorde den sig fantastiskt bra. Den lätta smaken av lakrits förhöjde faktiskt njutningen.)

hemul:

 :lick:

Vad hade du för botten? Jag ser att jag fått dig fast på socker-stevia blandat.  :whink:

hemul:

Hallå?  :crazy:

esther:

Hallå på sig själver, hemulrackare!!  :w00t:
Jag gjorde ingen botten. Bara en provsats av själva "glassen" för att kolla om den var ätbar..
När jag imorgon eller i övermorgon rör ihop det hela på allvar lutar det åt mörk chokladkross. Rapport kommer...

Ja, ditt råd om att blanda stevian med lite socker var väldigt bra. Med sockret..om än bara nå´n matsked.. kommer volymen som inte blir med stevia hur mycket man än vispar. Tack ska´ru ha!   :bearhug:

hemul:

Matsked?  :max-shock: Jag tar bara en tesked!  :cool: Högst.  :bg:

Jo, jag tycker det är bra. Har man inte problem med sug eller allergier så tror jag nog inte så små mängder socker eller mjöl är skadliga på nåt sätt. Så gillar jag att man kan variera grundsmaken och ta honung eller farin eller vad det nu är som passar.  :nod-yes:

Sidor: (1/2) > >>