Ojoj det blev sent innan allt blev färdigt malet och paketerat
Hade nästan glömt att vi skulle stycka och packa ner ett rådjur också - det har hängt i tio dagar och såg riktigt fint och mört ut
Hejsan Idalinda
Vårt oxkött är också från en som håller på med eko kött, men han är ansluten till Smak
http://www.smak.se/website1/1.0.1.0/3/1/index.phpDjuren går ute nästan hela året och äter endast gräs. Vi vet att de har det särdeles fint för de bor inte alls långt från oss.
Nu köpte vi en halva som vi delade med sambons kusin för den var så stor. Vi har köpt kalv ett par år nu och längtade efter lite kött med mera vuxen smak.
Det blir inte så mycket jobb, vi har en kompis som är styckare och vi lämnar bara slaktet hos honom och säger hur vi vill ha det styckat och så kan vi hämta det dagen efter.
Vi har i och för sig köpt en egen bandsåg nu så vi skulle kunna stycka själva, men det är otroligt härligt att bara kunna lämna till en som gör det så snabbt som vår kompis gör det
Hur styckar du ditt kött Idalinda? Jag vill ha gammaldags styckning, bog och högrev med ben och smaskiga T-benstekar (utan innerfilén då ..). Bakdelsköttet benas ur men benen tas tillvara till våra hundar, de gillar att tugga ben
Sen har vi en kvarn i jaktlaget som man får låna och mala köttfärsen så det går också riktigt snabbt med så stor kvarn.