Detta är det andra lc-receptet jag prövar för cheesecake, och detta var en fullträff! 
BottenOm du vill kan du först göra en botten (kan uteslutas): 
1/2-1 påse mald mandel (jag tog en halv och tyckte det räckte) 
1/2-1 dl sötningsmedel 
4 msk smält smör + smör att smörja formen med. 
Grädda bottnen 10 min i 180 grader. 
Kaksmet2 ägg 
2 tsk vanilj 
3,5 dl crème fraiche (jag hade kanske 1,5-2 dl hemma, och det funkade också) 
1 dl sötningsmedel (Splenda angivet i receptet) 
Kör i mixer/elvisp 15 - 20 sekunder. Häll långsamt i följande: 
2 paket cream cheese (t.ex. Philadelphia) 
2 msk smält smör 
Häll smeten över bottnen eller direkt i den smorda formen och sätt in i ugnen strax under mittfalsen. 
På bottnen sätter du in en form med vatten så att cheesecakeytan inte spricker upp. Då hålls ytan fuktig under gräddningen. 
Grädda 35-40 min i 180 grader. 
Det kommer kanske inte att se helt färdigt ut, men smeten kommer att sätta sig när den svalnar och sedan i kylen. 
Värden enligt Fitday, hela kakan inkl botten: 
4,049 kalorier 
370 gram fett 
81 gram kolhydrater (minus 24 gram fiber = 57 ECC) 
92 gram protein 
Ska ge 12 portioner (fast vi åt upp nästan halva på två personer), värden per portion: 
324 kalorier 
30 gram fett 
4 ECC 
7 gram protein 
Enjoy!   
