Jag har inga sådana gränser för hur stor procent kolhydrater saker får innehålla. Det är ju mängden man får i sig som är det väsentliga.
En ytterligare orsak till att det där är fånigt är att när det gäller färdigprodukter pratar men om procentandelen i hela produkten, t.ex. en korv gjord på kött, lök och potatismjöl. Eller en burk färdig köttfärssås. Men när man lagar mat själv, då gäller procentgränsen helt plötsligt enskilda ingredienser, t.ex. i Bookias köttfärssås. Vad är det för rim och reson i det?
Doc säger ju att det där med 5% bara är en hjälp för nybörjare, men jag tror det stjälper mer än hjälper, blir en massa onödigt krångel och fixering vid småsaker som ändå inte spelar nån större roll.
Ett bra exampel på hur fel det blir är att mörk choklad anses vara OK för det innehåller så lite socker. Men om man tillsätter en halv tsk socker till en kopp hemgjord choklad, då är det plötsligt dåligt, för socker är ju 100% kolhydrater.