Någonting gick väldigt snett
,
jag kokade fläsksvålen en halv timme,
bitarna var i ugnen 3 timmar
men SEN
Jag använde nötfett ( snyggt och fint , både den vita delen som ser ut som kokosfett och " gelen" på botten, fanns felet här kanske ?? )
Sedan undrade jag hur länge jag skulle fritera dom ...
en sats var kanske 5 minuter och när jag tog upp dom verkade de så mjuka att jag trodde att de aldrig skulle torka till något krispigt.
Så allt gick tillbaks och resten med och sedan lät jag dom hållas där kanske en kvart . ( Detta var nog för länge ?)
För dom blev krispiga som papper, liknade välstekt smördeg .
Ingen vits att äta liksom .
Smaken var inte riktigt den rätta heller så nästa gång ska det bli någon annan kokfett
( hittar man ister bredvid smöret i butiken ? )
jo, men nästa gång blir det säket även om en lång väntan gav inget resultat
.
Även om det är flera moment så arbestsinsatsen är inte stor!