Dillkött

Sidor: (1/1)

skogsstjrna:

Funkar även med quorn om man vill vara vegetarisk

Sambon gjorde en helt okej dillköttsrätt ikväll. Själva såsen var ungefär så här:
crème fraîche
kalvfond
rejält med dill
salt, vitpeppar

Blev kanonbra, en fräsch smak!  :w00t:

Ahyla:

ooh det låter gott, kan man få hela receptet, med kött o tillagning o allting?
jag är typ sämst på att laga mat :S

Tina:

Jag kokade dillkött idag. Jag dubblerade orginalreceptet och så justerade jag såsen lite.

2 kg lammbringa (det var mycket fett som jag rensade bort när det var färdigt)
2 morötter
2 gula lökar
15 vitpepparkorn
salt
Dillstjälkar

Koka upp köttet i saltat vatten, spola av under kallt vatten. Lägg i en gryta tillsammans med grönsaker och kryddor, häll på vatten så det täcker. Koka långsamt 2-3 timmar.

Ta upp köttet och reducera buljongen. Använd ca 5 dl av buljong till såsen.

5 dl buljong
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk philadelfiaost
2 msk socker
2-3 msk ättika
3 dl hackad dill

Koka ihop buljong, grädde, cf och ost 5-10 min
Smaka av med socker, ättika salt och peppar
Lägg i köttet och dillen, klart.

Koka ihop

Sidor: (1/1)