Dillkött |
(1/1) |
skogsstjrna: Funkar även med quorn om man vill vara vegetarisk Sambon gjorde en helt okej dillköttsrätt ikväll. Själva såsen var ungefär så här: crème fraîche kalvfond rejält med dill salt, vitpeppar Blev kanonbra, en fräsch smak! :w00t: |
Ahyla: ooh det låter gott, kan man få hela receptet, med kött o tillagning o allting? jag är typ sämst på att laga mat :S |
Tina: Jag kokade dillkött idag. Jag dubblerade orginalreceptet och så justerade jag såsen lite. 2 kg lammbringa (det var mycket fett som jag rensade bort när det var färdigt) 2 morötter 2 gula lökar 15 vitpepparkorn salt Dillstjälkar Koka upp köttet i saltat vatten, spola av under kallt vatten. Lägg i en gryta tillsammans med grönsaker och kryddor, häll på vatten så det täcker. Koka långsamt 2-3 timmar. Ta upp köttet och reducera buljongen. Använd ca 5 dl av buljong till såsen. 5 dl buljong 1 dl vispgrädde 1 dl creme fraiche 2 msk philadelfiaost 2 msk socker 2-3 msk ättika 3 dl hackad dill Koka ihop buljong, grädde, cf och ost 5-10 min Smaka av med socker, ättika salt och peppar Lägg i köttet och dillen, klart. Koka ihop |
Navigering |
Meddelandeindex |