Fråga om tjälknöl

Sidor: << < (2/3) > >>

hemul:

Nä, jag har faktiskt bara mammas gamla kokbok och och några specialare.  :shy:

skogsstjrna:

Citat från: hemul skrivet 2008.05.22 - 06:12:59
--
Nä, jag har faktiskt bara mammas gamla kokbok och och några specialare.  :shy:

--
Jaja, får väl förbarma mej då...  :kungfu:

Lag: 1 liter vatten, 1 dl salt, 1 tsk socker (kan nog uteslutas), 1/2 tsk krossad sv.peppar, 1 smulat lagerblad, 15 krossade enbär.

Stek köttet otinat i 75-100 graders ugn tills det är lagom (60 rött, 70 rosa, 75 genomstekt). Termometer kan stoppas i efter några timmar.

Koka lagen 3-4 min, låt svalna lite. Lägg varma köttet i bunke/påse, häll över lagen, låt stå kallt ca 5 timmar.

Sådärja, skiljer det sig från ditt gamla recept?  :tongue_wag:


hemul:

http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,499.0.html  :whistle:

Fjällmor:

Idag gjordes tjälknul av ren

Den avsmakades alldeles nyss...

 :thumbsup:

Mot julbordet!

 :x_reindeer:

Mynlen:

Gammal gammal tråd... men den får öppnas igen!

Vad för (billigt) nötkött lämpar sig bäst till tjälknöl? Låter gott så jag kan väl testa en gång med gräsbetesköttet jag kan köpa, den är ju redan frusen när jag köper den :)
Har litet kött i frysen men det är skivat. Kanske binda ihop innan jag lägger det i ugnen?



Sidor: << < (2/3) > >>