Fråga om tjälknöl

Sidor: << < (3/3)

Affe:

Citat från: Mynlen skrivet 2012.04.15 - 14:44:13
--
Gammal gammal tråd... men den får öppnas igen!

Vad för (billigt) nötkött lämpar sig bäst till tjälknöl? Låter gott så jag kan väl testa en gång med gräsbetesköttet jag kan köpa, den är ju redan frusen när jag köper den :)
Har litet kött i frysen men det är skivat. Kanske binda ihop innan jag lägger det i ugnen?



--
Vitsen med tjälknöl  är att även segt kött blir mört  :flirting:... jag brukar göra på det jag hittar i frysen ( Det ska vara fruset) Med kommer du över rostbiff billigt så tycker jag att du ska slå till..har även gjort på högrev blev mumma det med  :lick:  I Norrland är det vanligast med Älgstek eller liknande

Mynlen:

men rosbiff är väl inget segt kött?????



Affe:

Citat från: Mynlen skrivet 2012.04.16 - 19:30:16
--
men rosbiff är väl inget segt kött?????



--
Helt rätt...men tänk vad mört och gott det blir  :flirting:  Här på lidl så kostade rostbiff i bit 69 kr/kg så det är billigt... men högreven går att få för 59,90 kr/kg....

Fjällmor:

Läsning om tjälknöl:

http://taffel.se/artiklar/koksteknik-nar-tjalen-gar-ut-kottet

Sidor: << < (3/3)