Fråga om tjälknöl

Sidor: (1/3) > >>

hemul:

Vira skrev hur man gör här.

Jag har för mig att när jag gjorde det här för 100 år sedan så skulle man lägga den varma steken i kall lag. De recept jag hittar nu säger varm lag eller också säger de ingenting. Vilket är det eller spelar det ingen roll?  :wacko:

Vira:

Det spelar ingen roll vad jag vet *kliar mej i huvet smaily*. Det viktiga är att lag med stek i, ställs att kallna snabbt :watch_it:.

Affe:

Citat från: hemul skrivet 2008.05.14 - 06:53:57
--
Vira skrev hur man gör här.

Jag har för mig att när jag gjorde det här för 100 år sedan så skulle man lägga den varma steken i kall lag. De recept jag hittar nu säger varm lag eller också säger de ingenting. Vilket är det eller spelar det ingen roll?  :wacko:

--

I Mina gamla recept står " Kall stek i Varm lag"....funkar kanon    :biggrin1:

Affe

hemul:

Alla medoder är bra alltså. Kan inte någon av er som kan lägga in ert recept? Den jag gjorde blev nämligen ettersalt och då tog jag ändå upp den efter drygt 2 timmar istället för minst 5 som det stod, långt innan den var kall.  :sneaktongue:

skogsstjrna:

Jag har bara följt receptet i Vår kokbok, det brukar bli bra. Har du inte den?  :bg:

Sidor: (1/3) > >>