Lammfärsbiffar med kall fetaostsås

Sidor: (1/1)

Bookia:

4 portioner

400 g lammfärs
1 äggula
1 tsk salt
1 krm torkad timjan
1 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
Ca 200 g fårost, smulad
3 dl gräddfil eller turkisk yoghurt

Tillbehör: 100 g körsbärstomater, oliver av valfri sort och någon färsk ört.

Gör så här:
1. Blanda lammfärsen med äggula, kryddor och vatten i en rymlig bunke. Arbeta färsen väl och forma till fyra biffar på vattensköljd skärbräda.
2. Blanda fårosten med gräddfil i en skål och ställ in i kylen och låt den dra åt sig smakerna.
3. Stek biffarna i en het stekpanna med olivolja, ca 4 minuter på varje sida tills de är genomstekta och har fått en fin färg.
4. Servera biffarna med fetaostsås, sallad på körsbärstomater och oliver. Toppa gärna med färska örter.

Sidor: (1/1)